Το Νέο Λύκειο πρέπει να απορριφθεί από τους εκπαιδευτικούς

Για το Νέο Λύκειο

Φροντιστηριοποίηση της Γ’ ΓΕΛ, τεχνοκρατισμός και υποβάθμιση της κλασικής ανθρωπιστικής παιδείας, ουσιαστική έξωση των ξένων γλωσσών από τη Γ’ ΓΕΛ, περιορισμός επιλογών και δημιουργία ΑΕΙ 2 ταχυτήτων, ενδεχόμενη διαβλητότητα με τις ενδοσχολικές.... όλα αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της νέας πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για το «Νέο Λύκειο».

Ξεκινώντας από μια σωστή διαπίστωση, ότι η Γ’ ΓΕΛ αυτήν τη στιγμή είναι προβληματική, το Υπουργείο κατέληξε στην πρόταση να ...κοπεί σχεδόν όλη η Γενική Παιδεία

από αυτήν την τάξη και να αντικατασταθεί από πολύωρα μαθήματα κατεύθυνσης. Με αυτόν τον τρόπο, καταρχάς θα χαθούν πάνω από 10.000 ώρες εκπαιδευτικών στα Λύκεια της χώρας. Η εγκύκλια μόρφωση θα ολοκληρώνεται στη Β’ ΓΕΛ (γιατί άραγε;;), οι μαθητές θα συμπληρώνουν Μηχανογραφικό μόνο σε 10 επιλογές και οι Σχολές θα κατατάσσονται σε χαμηλής και υψηλής ζήτησης. Ο Βαθμός Απολυτηρίου θα βγαίνει με διαδικασίες τοπικών εξετάσεων (επαναφορά Τράπεζας Θεμάτων; πώς θα διασφαλίζεται η ισοτιμία των θεμάτων και το αδιάβλητο των εξετάσεων;;;).

Το Νέο Λύκειο θα πρέπει να απορριφθεί από τον κλάδο καθώς είναι μια μεταρρύθμιση που θα πλήξει τελικά τους εκπαιδευτικούς εργασιακά και τους μαθητές μας μορφωτικά.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

νέο ΛύκειοΑνακοίνωσηΕνωτική Αγωνιστική ΚίνησηΕπισυνάψεις: deltio.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα