Το κατεπείγον ρουσφέτι του κυρίου Υφυπουργού Παιδείας

Γράφει η Δήμητρα Πανάνου

Η σπουδή αυτή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Γεωργαντά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews έχει προκαλέσει -όπως είναι φυσικό- σωρεία αντιδράσεων τόσο από τους συντονιστές εκπαίδευσης, όσο και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βολέψει τα "δικά της παιδιά", αναπαράγοντας ψηφοθηρικές μεθόδους του παρελθόντος και αγνοώντας τα πραγματικά, τεράστια και επείγοντα προβλήματα

που αντιμετωπίζει η ελληνόφωνη εκπαίδευση στο εξωτερικό.

«Πρόκειται για μια "φωτογραφική" απόφαση που κατατέθηκε σκανδαλωδώς με τη μορφή του εξαιρετικά επείγοντος και που στόχο έχει να εξυπηρετήσει "ημέτερους", τους οποίους ήδη γνωρίζουμε ποιοι είναι», ανέφερε ο συντονιστής εκπαίδευσης για οκτώ χώρες της δυτικής Ευρώπης, με έδρα τις Βρυξέλλες, δρ. Μανόλης Αλεξάκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο οι αρμόδιοι του Υπ.Παιδείας προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση, να διασφαλίσουν την ανώτατη βαθμολόγοηση στους "ημέτερους" και να αποκλείσουν μη προβλέψιμες εκπλήξεις, τροποποίησαν τα κριτήρια επιλογής, ώστε να βαθμολογούνται στο μέγιστο τα προσόντα των νέων υποψηφίων. Μεταξύ άλλων, καταργήθηκε η μοριοόδοτηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, ενώ αποκλείονται από τη μοριοδότηση άλλες μορφές αυξημένων προσόντων.

«Η βιασύνη του υφυπουργού Παιδείας έχει και συνέχεια», όπως εξηγεί ο Μ. Αλεξάκης, «αφού προκειμένου να ελέγξουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και βεβαίως να έχουν εκείνοι ορίσει την επιτροπή κρίσης, για απόλυτη σιγουριά, εξέδωσαν την πρόσκληση υποβολής, με την υπ.αριθμ Φ/821/3418Κ/210121/Η2 απόφαση, η οποία έχει ημερομηνία πρωθύστερη της κανονιστικής και πιο συγκεκριμένα 23/12/2014». Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη επανακαθοριστεί ούτε καν οι χώρες και οι πόλεις στις οποίες πρέπει να λειτουργούν ελληνικά σχολεία και τάξεις υποδοχής, με βάση τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η αθρόα, όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μετανάστευση ελληνικών οικογενειών στο εξωτερικό.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Δήμητρας Πανάνου στην εφημερίδα Realnews που ακολουθεί σε μορφή pdf (μεγέθυνση)

Tags: ρουσφέτιΓιώργος ΓεωργαντάςυφυπουργόςκαθηγητεςΕπισυνάψεις: rousfeti.pdf
Keywords
Αναζητήσεις
δημητρα πανανου
Τυχαία Θέματα