Τι αποφάσισε το Eurogroup, τι είπε ο Βαρουφάκης κατά το Bloomberg - Τι λέει το CNBC

Χωρίς οριστική συμφωνία έληξε όπως αναμενόταν η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.Το επίσημο ανακοινωθέν θα ανακοινωθεί μόλις τελειώσουνοι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το απόγευμα ο Νταισελμπλουμ είχε πει πως "δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση σήμερα". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Λαγκάρντα και Σόιμπλε.

Αυτό σημαίνει πως τα πάντα πηγαίνουν

μέχρι και το Eurogroup της 16η Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg στο Βερολίνο Αρν Ντελφς, η πρόταση Βαρουφάκη δεν ήταν «συμπαγής». Ως επόμενο βήμα πάντως, καταγράφεται η έλευση τεχνοκρατών εκ μέρους του Euroworking Group στην Αθήνα, οι οποίοι σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα μελετήσουν την πρόταση της Κυβέρνησης.

Ελλάδα θέλει μία συμφωνία που προβλέπει την οικονομική σταθερότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα" είπε ο Βαρουφάκης κατά τις συνομιλίες της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Στόχος της συνεργασίας αυτής θα είναι η καταγραφή των διαφορών κατά κύριο λόγο μεταξύ της ελληνικής πρότασης και του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, με σκοπό η τελική συζήτηση να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του τέσσερις βασικές αρχές του σχεδίου του για μια νέα οικονομική συμφωνία, με βάση όσα μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ίσως να υπάρξει νέα συνάντηση για την επίτευξη κάποιου είδους συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα.

Ανεβαίνει το ευρώ μετά την ανακοίνωση του CNBC ότι υπήρξε συμφωνία επί της αρχής. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο Eurogroup επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να παραμείνει σε πρόγραμμα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν έως το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Tags: BloombergeurogroupΓιάνης Βαρουφάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα