Τι απαντά ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού όπου διοργανώνεται το Survival Camps

Ανακοίνωση σχετικά με τη διοργάνωση του event "Survival Camp" από τον "Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων" του 1ου Δημοτικού Παραλίας εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η πλήρης αντίθεση του συλλόγου με τη διοργάνωση ενός τέτοιου event.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω τη θέση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Παραλίας:

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας, επώνυμοι και ανώνυμοι, σχετικοί και άσχετοι με τον χώρο της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης, έχουν εξαπολύσει τα πυρά τους εναντίον των δασκάλων και της Διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Παραλίας, με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να διεξαγάγει εν είδει τελετής λήξης Survival Camp στον αύλειο χώρο του σχολείου, ερχόμαστε να διευκρινίσουμε πως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας είναι ομόφωνα αντίθετος τόσο ως προς το είδος της «τελετής» όσο και ως προς τον χώρο που θα διεξαχθεί.

Η παραχώρηση του σχολικού χώρου έγινε κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας και η οποία, αναφερόταν σε τελετή λήξης και όχι στη διοργάνωση Survival Camp. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, προς μεγάλη του έκπληξη, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της «δράσης» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν απολογούμαστε για την άκρως άστοχη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ωστόσο οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη φήμη τόσο του Σχολείου όσο και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτό και να διαχωρίσουμε τη θέση μας, έχοντας ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

Όσον αφορά στους αυστηρούς κριτές και επικριτές μας που ζητούν δικαίωση ξεφτιλίζοντάς μας (όπως οι ίδιοι δηλώνουν), θα τους παρακαλούσαμε να ασχοληθούν με τον ίδιο ζήλο και με τις υπόλοιπες δράσεις που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Διδασκόντων, όπως είναι η συμμετοχή των μαθητών μας σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας, η συμμετοχή σε μαθητικά χορωδιακά φεστιβάλ, τα προγράμματα που έγιναν σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και πολλά άλλα, που δεν έτυχαν ανάλογης προβολής -διαφήμισης ή δυσφήμισης- εφόσον δεν «πουλάνε».

Σας ευχαριστούμε

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών

Survival Campssurvivorσύλλογος διδασκόντωνδημοτικό σχολείομαθητές
Keywords
Τυχαία Θέματα