Θέλουν να κλείσουν τα ΕΠΑΛ!

Tweet

Είναι Φως Φανάρι ! Θέλουν να κλείσουν τα Επαγγελματικά Λύκεια ! Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τη σημερινή απάντηση του Υπουργού Α-Παιδείας σε ερώτηση που του υπεβλήθη στη Βουλή , επίσημα . Λέει λοιπόν ότι ο αριθμός των πτυχιούχων που φοιτούν στα ΕΠΑΛ για απόκτηση ειδικότητας είναι «μεγάλος» (!) και ότι εξαιτίας αυτών

διαταράσσεται –άκουσον , άκουσον ! – η «εύρυθμη» , «παιδαγωγική»(;) «λειτουργία των σχολείων» . Με ποιον τρόπο συμβαίνει αυτό , δεν το εξηγεί · έτσι , σαν προανάκρουσμα του τι θα ακολουθήσει , τι έχουν σκοπό να κάνουν .

Έχεις δεν έχεις λοιπόν λεφτά εσύ νέε μου , που σε μια ωριμότερη ηλικία – και οι περισσότεροι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι ενήλικες , ακόμα και μεσήλικες !- αποφάσισες να αποκτήσεις μια τεχνική ειδικότητα , θα πρέπει να στραφείς στα ΙΕΚ και να πληρώσεις για να τη μάθεις , ειδάλλως θα πρέπει να φοιτήσεις τρία ή τέσσερα ακόμα χρόνια κατά περίπτωση στα ΕΠΑΛ για να ξανα-μάθεις και να ξανα-εξεταστείς σε μαθήματα γενικής(!) παιδείας κι ας έχεις ήδη απολυτήριο χρόνια πριν , ακόμα και δεκαετίες αποκτημένο !

Κι αυτό το «παραμύθι» με τα δημόσια ΙΕΚ που ακόμα είναι δωρεάν προσχηματικά χρησιμοποιείται για να δικαιολογεί σχεδιασμένες αποφάσεις · κάποια στιγμή θα πέσουν οι μάσκες και γι’αυτά . Αποδυναμώνουν λοιπόν τα ΕΠΑΛ από μαθητές , και από κει και μετά τη συνέχεια μπορεί να την υποψιαστεί ο καθένας : περαιτέρω συγχωνεύσεις και κλείσιμο για τα σχολεία , όπως έκαναν και με το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά , και το προσωπικό «διαθέσιμο» φυσικά στα ΠΥΣΔΕ !

Διαθέσιμη φυσικά και η απάντηση από τα χείλη των υποκριτών : « ε, αφού τα σχολεία δεν έχουν μαθητές , γιατί να τα κρατάμε ανοιχτά ; για να ξοδεύεται ο φτωχός λαός ; που τόσο αγαπάμε και νοιαζόμαστε ;» Τέτοια απ’τους κανάγιες , που μια χαρά τα σχεδιάζουν !

Απόφοιτος του 6ου ΕΠΑΛ

Tags: ΕΠΑΛ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα