Ταξίδια από το «εγώ» στο «εμείς»

Έτσι λιτά και βαθιά ανθρώπινα, περιέγραψε τα εθελοντικά ταξίδια και τις δράσεις του «willing2help» το μέλος της Ελληνικής ομάδας, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης. Ο νεαρός άνδρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις διαδρομές αλληλεγγύης και προσφοράς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Εδώ και περίπου πέντε χρόνια κάνουμε οδοιπορικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

σε όλο τον κόσμο, ταξίδια από το «εγώ» στο «εμείς». Ταξιδεύουμε εθελοντικά σε περιοχές όπου συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκες πολύ βασικές όπως δυσκολία πρόσβασης στο νερό ή στην εκπαίδευση και σε συνεργασία με μικρές οργανώσεις που βρίσκονται κοντά και γνωρίζουν τα προβλήματα, συμμετέχουμε σε κάποια πρότζεκτ».

Μία ζεστή ανθρώπινη διάδραση από εθελοντές του ανεπτυγμένου κόσμου με ανθρώπους κυρίως των λεγόμενων αναπτυσσόμενων χωρών. «Για παράδειγμα σε χώρες της Αφρικής όπως το Σουδάν φτιάξαμε ένα πηγάδι για να πίνουν νερό, στην Κένυα μία σχολική αίθουσα».

Δράσεις πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα «αλλά σε κάποιες χώρες του κόσμου τα προβλήματα δεν συγκρίνονται με τα δικά μας» είπε χαρακτηριστικά ο εθελοντής περιγράφοντας και σημεία της δράσης του willing2help στη χώρα μας.

«Πριν από δύο χρόνια είχαμε κάνει το ταξίδι Λονδίνο-Αθήνα με το ποδήλατο σε 35 μέρες, για τα παιδιά της Φλόγας. Πέρσι είχαμε κάνει με το ποδήλατο τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Ηράκλειο Κρήτης για να αγοράσουμε 100 αναπηρικά αμαξίδια, δράση που συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου».

Οι έλληνες εθελοντές προσφέρουν τη βοήθειά τους και σε περιοχές μετά από φυσικές καταστροφές.

« Τον Φεβρουάριο ετοιμάζουμε δύο αποστολές στο Νεπάλ, όπου από τον μεγάλο σεισμό έχει καταστραφεί το 99% των σπιτιών. Από τις 15 έως 25 Φεβρουαρίου και 1-11 Μαρτίου», τόνισε ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης.

«Οι άνθρωποι δέχονται την προσφορά, δείχνουν τόσα συναισθήματα. Προσφέρουμα αλλά λαμβάνουμε μαθήματα ζωής», σημείωσε ο κ. Χρυσοβέργης καλώντας και άλλους πολίτες να γίνουν εθελοντές στο willing2 help και να πληροφορηθούν περισσότερα για τα ταξίδια στον ιστότοπο

www.willing2 help.com.

Συνέντευξη στον Σ. Κυριακίδη

Επιμέλεια Ε. Μπιμπίκου

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

αλληλεγγύη
Keywords
Τυχαία Θέματα