Τα βιογραφικά των μελών της νέας Κυβέρνησης Πικραμένου -Ποια είναι η νέα Υπουργός Παιδείας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Παναγιώτης Πικραμμένος: Πρωθυπουργός Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2009. Νομιμοποίησε το Μνημόνιο. Δικηγόρος Αθηνών
με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II.
Το 1976, διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου. Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Παύλος Αποστολίδης: Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεννήθηκε το 1942. Είναι διπλωμάτης καριέρας, νομικός. Διετέλεσε σύμβουλος στην πρεσβεία στην Άγκυρα, στην Κύπρο, μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ προκειμένου να την αναδιοργανώσει μετά την υπόθεση Οτσαλάν, με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη. Αντώνιος Μανιτάκης: Υπουργός Εσωτερικών Συνταγματολόγος, διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισίου VIII, της Ρώμης και ως επισκέπτης στο Πρίνστον των ΗΠΑ. Αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Σύμβουλίου (1997-99)
Γεώργιος Ζαννιάς: Υπουργός Οικονομικών Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group. Κκαθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πέτρος Μολυβιάτης: Υπουργός Εξωτερικών Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας. Διετέλεσε ο πιο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και χαρακτηρίζεται «Νέστορας» της εξωτερικής πολιτικής.
Φράγκος Φραγκούλης: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πρώην αρχηγός του Γενικού Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα