Τα σταγονίδια που «ποτίζουν» τη Χρυσή Αυγή

Tweet

ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ

Τα σταγονίδια που «ποτίζουν» τη Χρυσή Αυγή

Στοιχεία για την ανάπτυξη δικτύου της Χρυσής Αυγής μέσα στον μηχανισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αξιολογούνται ως πολύ σοβαρά. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρακολουθούνται συνομιλίες ακόμα και του πρωθυπουργού. Η υπόθεση απασχολεί την κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχε εξαναγκαστεί

σε παραίτηση ο Δ. Κούζηλος, διευθυντής στην ΕΥΠ.

Εντονες ανησυχίες για ύπαρξη «μαύρου δικτύου» στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) εκφράζουν αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Με αφορμή την πληροφορία που χθες το πρωί κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, περί ύπαρξης κυκλώματος μέσα στην ΕΥΠ που παρακολουθούσε ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η οποία διαψεύστηκε στη συνέχεια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη παραδέχονται ότι «το "αβγό του φιδιού" έχει εκκολαφθεί εδώ και καιρό στην ΕΥΠ.

Και μπορεί η κατάσταση να μην είναι γενικευμένη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι υπάρχει θύλακας της Χρυσής Αυγής μέσα στην υπηρεσία».

Στο πλαίσιο αυτό συγκλίνουσες ενδείξεις και άλλα στοιχεία αξιολογούνται αρμοδίως ως πολύ σοβαρά από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αρμόδιος παράγων, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει το κλίμα από το εσωτερικό της υπηρεσίας, δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επαλήθευσε ότι μπορεί να γίνονται παρακολουθήσεις συνομιλιών σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, συνομιλιών μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών ή ακόμη και του πρωθυπουργού. Αντιθέτως τονίζει ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών «ίσως και να έχει διαρρεύσει στο ακροδεξιό μόρφωμα, προφανώς ανεπίσημα, σίγουρα όμως από ένα δίκτυο ανθρώπων που κρυφά δρουν υπέρ της Χρυσής Αυγής». Οι «σκιές» πάνω από την ευαίσθητη αυτή υπηρεσία είχαν αρχίσει να πέφτουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στο εσωτερικό της ΕΥΠ. Μετά τις «παραιτήσεις» των δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τις μετακινήσεις οκτώ αστυνομικών που υπηρετούσαν σε καίρια πόστα της Αστυνομίας, σε παραίτηση είχε εξαναγκαστεί και ο Δήμος Κούζηλος, διευθυντής της ΕΥΠ, που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη του χειρισμού της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Την ώρα, λοιπόν, που ο Αρειος Πάγος είχε αρχίσει να διερευνά την υπόθεση και που η ΕΥΠ όφειλε να συνδράμει με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, ο αρμόδιος αξιωματικός αποχώρησε, ενώ η έρευνα ανατέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική). Κύκλοι της Κατεχάκη διέρρεαν τότε με νόημα ότι «η Αντιτρομοκρατική είναι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει την υπόθεση σε βάθος και στην οποία έχει εμπιστοσύνη ο υπουργός»...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, που δήλωσε ότι διαθέτει καταγεγραμμένη συνομιλία του πρωθυπουργού με σημαίνον πρόσωπο, το οποίο δεν κατονόμασε. Μετά τον ντόρο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού από τη συνομιλία των Ηλία Κασιδιάρη και Τάκη Μπαλτάκου, στελέχη της Χρυσής Αυγής διαρρέουν ότι έχουν στη διάθεσή τους βίντεο με χρυσαυγίτες που συνομιλούν με πολιτικούς.

Η απειλή

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνομιλία που κατά δήλωσή του έχει στην κατοχή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν πραγματοποιείται μεταξύ μέλους της Χρυσής Αυγής και του πρωθυπουργού, αλλά μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και άλλου προσώπου, τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν κατονομάζει, αλλά προσφωνεί «Παναθηναϊκάκια». Αν αυτό ισχύει, ερωτήματα εγείρονται για το πώς βρέθηκε στα χέρια του Ηλία Κασιδιάρη η συνομιλία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του Δήμου Κούζηλου, νούμερο 1 αξιωματικού της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων που επίσημα δεν απαντήθηκαν ποτέ... Πολλώ δε μάλλον που το επίθετο του παραιτηθέντος προϊσταμένου είναι ίδιο με εκείνο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει συγγενική σχέση.

Το δε γραφείο, η Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας, χαρακτηρίζεται ως η πιο σπουδαία υπηρεσία της ΕΥΠ, αφού από εκεί γίνεται ο χειρισμός για το περιβόητο «βαλιτσάκι», που επιστρατεύεται για να καταγραφούν συνομιλίες που σχετίζονται με θέματα εθνικής ασφάλειας, τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος και υποκλοπών. Ο Δήμος Κούζηλος προερχόταν από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. και είχε υπηρετήσει σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών, καθώς και στο Ανθρωποκτονιών.

Είχε περάσει επίσης από τις υπηρεσίες κατά των οικονομικών εγκλημάτων και της αρχαιοκαπηλίας. Μετά την παραίτησή του από την ΕΥΠ, επέστρεψε στην Ασφάλεια Αττικής, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Μ. ΨΑΡΑ - Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Tags: Χρυσή αυγήπαρακράτοςμυστικές υπηρεσίες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα