Τα ρουσφέτια του Υπουργείου καλά κρατούν, του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

Tweet

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ στις 8/10/2013

των αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

6977002645,

[email protected],

και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη,

6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Αποσπάσεις :

Τα ρουσφέτια του Υπουργείου καλά κρατούν

…την ώρα που .…εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη τη χώρα μετατρέπονται με κάθε είδους αυθαιρεσία σε υπεράριθμους και μετακινούνται βίαια από τη θέση τους στην περιφέρεια….

….την ώρα που….. αρνούνται την απόσπαση, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε χιλιάδες συναδέλφους διαλύοντας την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή

…την ώρα που……αρνούνται αποσπάσεις, με συνήγορο την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, ακόμα και εντός της Δ/νσης

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση και εμπαιγμό η ανακοίνωση αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ στα γραφεία εκπαίδευσης δ/νσεων και περιφερειών.

Ενώ δηλώνεται ότι κατ΄ εντολή του Υπουργού δεν θα γίνουν αποσπάσεις από περιοχές με έλλειψη εκπαιδευτικών, λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο αποσπάσεις 11 συναδέλφων από την Αν. Αττική (περιοχή με κενά τα οποία ήδη καλύπτουν συνάδελφοι από τις άλλες δ/νσεις της Αττικής!) σε γραφεία Δ/νσεων και περιφέρειας στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσαλονίκη, Θεσσαλία, κλπ).

Οι συνάδελφοι αυτοί είναι εκπαιδευτικοί τάξης και δεν ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. Παρ΄ όλα αυτά το ΚΥΣΠΕ τους αποσπά ακόμα και σε γραφεία υπερπλήρη σε εκπαιδευτικούς (πχ Θεσ/νίκη).

Επιτέλους να σταματήσουν να μας εμπαίζει μπροστά στα μάτια μας!

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 8/10/2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 8/10, έγιναν οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ στην παράλληλη στήριξη.

Δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας και αποχή από την πρώτη φάση της διαδικασίας που έγινε με τη συμμετοχή των σχολικών συμβούλων προκειμένου να γίνει «ιεράρχηση»!!! των προτεραιοτήτων των κενών (παρακολουθήσαμε τη διαδικασία για να ξέρουμε τις ανάγκες των σχολείων).

Για άλλη μια φορά οι διορισμοί των αναπληρωτών ήταν λιγότεροι από τις εγκεκριμένες περίπτωσης μαθητών που χρήζουν βοήθειας.

Οι αναπληρωτές που διορίστηκαν είναι 10 για 25 μαθητές στη Β΄ Αν Αττική και 31 για 43 μαθητές στην Α΄ Αν. Αττική.

Είναι απαράδεκτο το υπουργείο να μη διορίζει όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς για τις θέσεις που το ίδιο μόλις πριν από λίγο έχει εγκρίνει.

Δε θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία να γίνεται διαχωρισμός και επιλογή μεταξύ των μαθητών μας, να ανατίθενται 2 μαθητές σε ένα συνάδελφο και σε άλλες περιπτώσεις να οδηγούνται οι γονείς στη λύση ιδιώτη συνοδού καθώς το Υπουργείο τους αρνείται το δάσκαλο που δικαιούται το παιδί τους.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στην τοποθέτηση των συναδέλφων στα κενά τα οποία το ΠΥΣΠΕ, κατά πλειοψηφία, είχε ορίσει.

Διαμαρτυρηθήκαμε γι άλλη μια φορά για την τοποθέτηση συναδέλφου νηπιαγωγού από την περιοχή της Α΄ Αν Αττικής στη Β΄ και για το απαράδεκτο γεγονός, σχεδόν σε όλους τους διορισμούς αναπληρωτών, να μη στέλνει το Υπουργείο τον ακριβή αριθμό αναπληρωτών σε κάθε περιοχή μετάθεσης με αποτέλεσμα η πλειοψήφια του ΠΥΣΠΕ να μετακινεί συναδέλφους, χωρίς τη θέλησή τους, από την Α΄στη Β΄ και το ανάποδο.

Το ΠΥΣΠΕ επανεξέτασε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων της Ειδικής αγωγής, καθώς ύστερα από ένσταση συναδέλφου διαπιστώθηκε λάθος στην αποτύπωση των μορίων συναδέλφου. Έγινε νέα τοποθέτηση σε όσους συναδέλφους επηρεάστηκαν από την επανατοποθέτηση της συναδέλφου που είχε αδικηθεί από το λάθος αυτό.

Εξετάστηκαν ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας, αμοιβαίες μετακινήσεις και αιτήσεις επανατοποθέτησης σε περιπτώσεις που υπήρχαν εκκρεμότητες και ειδικοί λόγοι. (ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΠΥΣΠΕ)

Τέλος εξετάστηκαν, σ΄ αυτή τη φάση, όσες αποσπάσεις ΠΕ06 είχαν ειδικούς λόγους.

Οι αποσπάσεις ΠΕ11 και πολλές ενστάσεις επανατοποθέτησης συναδέλφων από μετάταξη αφέθηκαν για το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι αναμένεται η ανακοίνωση αποσπάσεων συναδέλφων ΠΕ11 σε αθλητικές Ομοσπονδίες, που θα δημιουργήσει νέα κενά.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες παραπέμφθηκαν για το μέλλον – ενώ υπάρχει η θέση της Δ/νσης ότι σ΄ αυτό το χρόνο δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αποσπάσεις δασκάλων και δεν προτίθεται ούτε να τις εξετάσει το ΠΥΣΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ και τους ρυθμούς και την πίεση που ασκείται από τις επιλογές της περιφέρειας και της διοίκησης και την αδυναμία επανελέγχου, επαναλαμβάνονται περιπτώσεις λαθών.

Γι αυτό καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους που βλέπουν ότι αλλοιώνονται τα μόρια και παραβιάζεται η σειρά τους να κάνουν ενστάσεις και να ενημερώνουν άμεσα, ώστε να μην επιτρέπουμε, για όποιο λόγο, την όποια αδικία.

Σημείωση : Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν ενημέρωση από τον αιρετό στο προσωπικό του e-mail, να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική δ/νση.

Tags: αιρετόςΚώστας Τουλγαρίδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα