Τα όπλα των σχολικών επιθεωρητών

Tweet

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Με τι άραγε εφοδίασε το υπουργείο Παιδείας τους σχολικούς συμβούλους στα πρόσφατα ολιγόωρα περίφημα σεμινάρια ; Μήπως τους έμαθε πώς θα χρησιμοποιήσουν τις «ρουμπρίκες »;

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί οι αξιόλογοι και πνευματικά ανώτεροι υπάλληλοι χρειάζονται τέτοιες οδηγίες .Εξάλλου στην δική τους αξιολόγηση δεν υπάρχει ποσοστιαία αποτυχία. Όλοι κρίνονται άριστοι.

Ο

Άριστος όμως δεν είναι και καλός εκτελεστής , αν δεν έχει εφοδιαστεί με τα κατάλληλα όπλα.

Όλοι αν προσέξουμε καλά το τελευταίο καιρό ,θα διαπιστώσουμε τον επιτηδευμένο λόγο τους . Όπου και αν βρεθούν το εντυπωσιακό λεξιλόγιο πρωτοστατεί , όπως και το πομπώδες ύφος στις ομιλίες τους και η υπερβολή στις εκφράσεις τους.

Την ξύλινη γλώσσα την χρησιμοποιούν καλύτερα και από τους πολιτικούς , με τα ίδια επιχειρήματα συνεχώς , υπέρ ανάγκης της συγκεκριμένης αξιολόγησης , με αόριστες προκατασκευασμένες απαντήσεις.

Βέβαια σύμφωνα με την ποιμενική παροιμία « φόβος κρατά τα έρμα » ,πρέπει να κρατούν και ρομφαία . Δεν είναι τυχαία η άμεση ή η έμμεση απειλή για την αξιολόγηση ( δηλαδή την απόλυση) κάθε στιγμή που κάποιος εκπαιδευτικός θα φέρει αντίρρηση στο συγκεκριμένο τρόπο αξιολόγησης. Καλύτερα ο εκπαιδευτικός να είναι φοβισμένος , έτσι ώστε να μην μπορεί να αποδίδει και να γίνει εύκολη λεία.

langue de bois , φαλξ και παρῳχημένη αλαζονεία ,τρία όπλα στα χέρια σχολικών συμβούλων για την εκτέλεση αξιόλογων , δημοκρατικών και ελεύθερων εκπαιδευτικών.

Σημείωση:

Τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή άμεσης απειλής σχολικής συμβούλου σε δασκάλα επειδή « τόλμησε » να της κάνει παρατήρηση να διατηρεί τον κοινόχρηστο χώρο καθαρό και να καθαρίζει τουλάχιστον τα περιττώματα του σκύλου της από τον συγκεκριμένο χώρο.

Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι που να μην σκέφτονται και να πράττουν έτσι , αλλά να νοιάζονται πραγματικά για την καλυτέρευση του δημόσιου σχολείου!!!

Τα στοιχεία μου στην διάθεση του alfavita

Tags: αξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα