Τα λάθη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αρθρογράφος: Πάνος Σαρακηνός

25 Γενάρη του σωτήριου έτους 2015,οι Έλληνες πανηγύριζαν, που επιτέλους ο λαός θα γινόταν κυρίαρχος στο τόπο του, θα σκίζαμε τα μνημόνια και θα κάναμε εμείς κουμάντο στην πατρίδα μας !!!
Όμως από τις πρώτες ημέρες άρχιζαν δειλά δειλά, να φαίνονται τα πρώτα σύννεφα πάνω απο την χώρα μας . Η ηγεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρχιζαν να κάνουν κάποια περίεργα βήματα, που τουλάχιστον τα άτομα που βρίσκονται στον αριστερό χώρο δεν μπορούσαν να τα καταπιούν .

Για να δούμε ένα ένα

τα λάθη που άρχισαν να γίνονται .

1) Εκλογή προέδρου δημοκρατίας
Ακούστηκαν δύο ονόματα , Αβραμόπουλος , Παυλόπουλος . Και οι δύο ανήκουν στον δεξιό χώρο και ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί αυτοί και όχι Γαβράς ή Καρυστιάνη , καταξιωμένα άτομα στον αριστερό χώρο, που ποτέ δεν αξιώθηκε αυτός ο χώρος, να εκλέξει δικό του άτομο ως πρόεδρο δημοκρατίας .
2) η επιλογή του Ταγματάρχη στην ΕΡΤ και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο άνοιγμά της.
3) Η αδράνεια της απέναντι στα αμαρτωλά ΜΜΕ που εξακολουθούν ακόμη και τώρα να να αλωνίζουν τον χώρο παρανομώντας ασύστολα.
4) Καμμία αντίδραση απέναντι στους μεγαλοεργολάβους που απομυζούν τον Έλληνα με τις απίθανες τιμές στα διόδια .
Και ενώ οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ άρχιζαν να ψιλογκρινιάζουν για αυτές τις ενέργειες , άρχισαν τα χοντρά λάθη .
5) Ενώ έχουμε φθάσει στο τέλος των διαπραγματεύσεων και ο Γιούνκερ στέλνει τελεσίγραφο για τρίτο μνημόνιο, ο Τσίπρας ζητάει δημοψήφισμα και προτείνει στον Ελληνικό λαό ΟΧΙ στις προτάσεις Γιούνκερ .
Ο Ελληνικός λαός ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία ΟΧΙ στις προτάσεις Γιούνκερ, με το καταπληκτικό ποσοστό 62,5% παρά τις χοντρές παραβιάσεις των ΜΜΕ υπέρ του ΝΑΙ και την τρομερή τρομολαγνεία από αυτά , χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν για αυτό .
Εδώ αρχίζουν οι απεγνωσμένες κινήσεις του συντρόφου Τσίπρα , σαν να μην περίμενε αυτό το αποτέλεσμα . Κάνει κινήσεις που μόνο αν έβγαινε ΝΑΙ θα μπορούσες κάπως να τις δικαιολογήσεις .
Αντί να καλπάσει στις Βρυξέλλες με την εντολή του λαού μας στο χέρι και να τους κατατροπώσει , καλεί άκουσον άκουσον, την άλλη μέρα το συμβούλιο των αρχηγών, με τους άσημους πολιτικούς Μειμαράκη και Θεοδωράκη και με λίγα λόγια ανοίγει τα χαρτιά του, στους άρχοντες των Βρυξελλών ότι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και να πει ΝΑΙ σε όλα !!!
Μέρκελ και Σόϊμπλε τρίβουν τα χέρια τους και ανοίγει η όρεξη τους να ζητήσουν ότι πιο άρρωστο μπορούν για την οικονομία της Ελλάδας !!!
Τους κάνει την χάρη να διώξει τον δυναμικό Βαρουφάκη και τον αντικαθιστά με τον άτολμο Τσακαλώτο !
Κάνει ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και βάζει υπουργούς ανθρώπους που μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσες να δεις . Π.χ Χαϊκάλης υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων .
Βγαίνουν υπουργοί και λένε κάποιες ανοησίες π.χ Μάρδας να καταργηθεί η επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το επαχθές του χρέους γιατί έχει κόστος , ο Κουρουμπλής να προαναγγέλει ότι οι καρκινοπαθείς θα πληρώνουν ένα μέρος της νοσηλείας τους αν δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις , λες και ο ανόητος πολιτικός δεν γνωρίζει ότι το σύστημα υγείας είναι τόσο άθλιο που δεν επιτρέπει τέτοιες πολιτέλειες για προληπτικές εξετάσεις !!!
6) Αρχίζει να πέφτει άφθονη λάσπη σε σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , Βαλαβάνη , Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, από πολύ ύποπτα έντυπα , που κυκλοφορούν ελεύθερα, παρά τις χοντρές τους παρανομίες , χωρίς η ηγεσία να ασχολείται με αυτά ή να ασχολείται πάρα πολύ χλιαρά .
7) ψηφίζεται σε ολονυχτία ένα άθλιο 3ο μνημόνιο, καθαρά υφεσιακό , με πολλούς βουλευτές να κοιμούνται στα έδρανα , ενώ ο λαός όλο το βράδυ να ξενυχτάει με αγωνία, για το άθλιο μέλλον που θα έχει, αυτός και τα παιδιά του, τα επόμενα χρόνια .
8) προσπαθεί να αποκόψει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, από το κόμμα , ώστε να μην υπάρχει πλέον καμμία αντίδραση μέσα στο κόμμα .
9) Δεν μιλάει πλέον για κατοχικό δάνειο και Γερμανικές αποζημιώσεις !!!
10) Και τώρα το μεγαλύτερο λάθος που πραγματικά θα μείνει στην ιστορία μας
Το 3ο μνημόνιο ψηφίζεται απο 222 βουλευτές που αποτελούνται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , δηλαδή με ποσοστό 74 % της Βουλής !
Όμως ο κυρίαρχος λαός είχε απορρίψει τις προτάσεις Γιούνκερ δηλαδή βασικά το 3ο μνημόνιο με ποσοστό 62,5 % !!!
Παρατηρούμαι δηλαδή μια τρομερή δυσαρμονία, λαϊκού κινήματος και Βουλής που αποτελεί παραβίαση του Συντάγματός μας !!!
Δεν μπορούν δηλαδή οι βουλευτές να αγνοούν το νωπό δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού και να ψηφίζουν αντίθετα από την απόφαση του κυρίαρχου λαού μας !!!
Αυτό είναι κορυφαίο λάθος και αυτό το επιχείρημα μου θα είναι η απαρχή δικαστικών αγώνων για την ακύρωση του απατηλού 3ου μνημονίου !!!
Ας ελπίσουμε ότι η απογοήτευση αυτή του Ελληνικού λαού από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για το λαϊκό κίνημα και ότι από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε νέους αγώνες, για την απαλλαγή μας από αυτά τα τρισκατάρατα μνημόνια που 5 χρόνια μας πίνουν το αίμα μας !!!

Πάνος Σαρακηνός

Καθηγητής Μαθηματικών

Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑΠάνος Σαρακηνός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα