Τα Ιουλιανά με εντολή Σαμαρά, του Θεολόγου Γιαννουλάκη

Tweet

Τα Ιουλιανά με Εντολή Σαμαρά

Στις 23 Ιουλίου 2013, ο πραξικοπηματίας υπουργός Παιδείας με εντολή του πρωθυπουργού της γαλαζοπράσινης θολοκουλτούρας με πλήρη συνείδηση των πράξεών του προέβει στην πιο βίαιη επίθεση στον πιο αδύναμο κρίκο της Παιδείας, την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Με εξαναγκασμό και βαρβαρότητα (ο ορισμός του βιασμού) μαθητές της Β΄τάξης, μέσα στο καλοκαίρι,

δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον διευθυντή του σχολείου τους να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών γιατί ο υπουργός κατήργησε την ειδικότητά τους.

Δεν μπορείς να σπουδάσεις αυτό που θέλεις αλλά αυτό που θέλει ο υπουργός.

Αν θέλεις να σπουδάσεις αυτό που επιθυμείς είναι τα ιδιωτικά ιεκ με δίδακτρα χιλιάδες ευρώ το χρόνο και ενοίκιο γιατί βρίσκονται σε ελάχιστες μεγάλες πόλεις.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ειδικοτήτων που κατήργησε ο υπουργός Παιδείας δεν έχουν, ακόμη και σήμερα εκπαιδευτικούς για να διδαχθούν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους.

Παράπλευρη απώλεια 1.850 καθηγητές ειδικοτήτων.

Μια μέρα πριν τις εκλογές των ΕΛΜΕ καλούσε του εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να κάνουν αιτήσεις αξιολόγησης για μετάταξη σε ΙΕΚ και ΣΕΚ καθώς και με δεύτερα πτυχία για ΕΠΑΛ (σύνολο 1400 θέσεις). Η διαδικασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ της προκήρυξης.

Φυσικά δεν έγινε τίποτα. Τώρα που γνωρίζουν τη μοριοδότηση του καθενός αλλάζουν τον τρόπο βαθμολόγησης (σεμνά και ταπεινά) ανάλογα με το τι βολεύει στα δικά τους παιδιά. Με άλλα μόρια κοιμάσαι και με άλλα ξυπνάς το πρωΐ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο επικίνδυνοι που πρέπει να τους σταματήσουμε. Πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να βγάλουν αποτελέσματα μέχρι στις 22 Μαρτίου και θα δώσουν παράταση της διαθεσιμότητας χωρίς όμως να πληρωνόμαστε το 75% μέχρι το τέλος των ευρωεκλογών.

Ο Φλεβάρης είναι ο τελευταίος μήνας για τον μοναδικό στόχο του αγώνα μας. Όλες οι ειδικότητες στα σχολεία.

Αν αγωνισθούμε τώρα δεν θα πεθάνουμε ποτέ.

Θεολόγος Γιαννουλάκης, Τεχνολόγος Τροφίμων 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικώνΘεολόγος Γιαννουλάκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα