ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας για τα φάρμακα

Tweet

Παράνομη χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης την διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα.

Αιτία ήταν η πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, διαδικασία με την οποία διεξήχθη η ψηφοφορία, κατά

την οποία οι βουλευτές υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν εκτός από την επίμαχη τροπολογία ακόμη τέσσερα άρθρα είτε συμφωνούσαν είτε όχι.

Το αίτημα για ξεχωριστές ψηφοφορίες κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της βουλής.

Οι ψηφοφορίες έγιναν κάτω από μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίζουν θετικά στα τέσσερα νομοσχέδια και αρνητικά στο πέμπτο, κάτι βέβαια το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Το τελικό αποτέλεσμα το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το θεωρεί παράνομο, ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Χ.Α. αποχώρησαν και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική και αντισυνταγματική, εφόσον αυθαιρέτως στην συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράψατε τις διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας. Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φαλκίδευση της ψήφου μας. Εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο. Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος».Tags: ΒουλήΣΥΡΙΖΑ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα