Συντονιστικό δράσης εκπαιδευτικών Πειραιά

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

28η Οκτωβρίου: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

“...Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. ”

Η 28η Οκτωβρίου 1940 συνδέεται με το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης, της πάλης για ελευθερία απέναντι στην φασιστική πανούκλα.

Τότε που ο ελληνικός λαός με τον ξεσηκωμό του όρθωνε το δικό του «ΟΧΙ» ενάντια στη φασιστική εισβολή. Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει και τα μεγάλα εγκλήματα που έφερε η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού. Χίτλερ και Μουσολίνι οδήγησαν την ανθρωπότητα στα «µεσάνυχτα του αιώνα» µε φρικιαστικά εγκλήµατα.

Εβδοµήντα δύο χρόνια µετά, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και η συγκυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜΑΡ ανοίγουν ξανά το δρόµο στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ολοκαυτώµατος µε τις πολιτικές της λιτότητας, των περικοπών, του ρατσισµού και του πολέµου. Σήµερα, στο στόχαστρο είναι οι µετανάστες που τους φορτώνουν τις ευθύνες των ίδιων των κυβερνήσεων και της µειοψηφίας που ελέγχει τον πλούτο για την ανεργία, τη φτώχεια, την κατάρρευση της παιδείας, της υγείας.

Σήμερα στο όνομα της κρίσης καταργούνται κατακτήσεις και δικαιώματα, διαλύονται βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και δημόσια αγαθά, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλιση. Οδηγούν τους εργαζομένους κάθε ηλικίας στην απόλυση, στην ανεργία ή την υποαπασχόληση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, παραδίδονται στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο δημόσιες υπηρεσίες, υποβαθμίζεται και εγκαταλείπεται το περιβάλλον. Και το πιο σημαντικό: Στο βωμό της κρίσης περιορίζεται ασφυκτικά ακόμα και αυτή η αστική δημοκρατία, συρρικνώνεται η εθνική κυριαρχία και δίνεται το δικαίωμα σε όργανα και μηχανισμούς της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας πλουτοκρατίας να διαφεντεύουν τη ζωή μας.

Στην περσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια, στην Τρόικα, στην Ε.Ε. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν και γκρέμισε μια κυβέρνηση, μαζί με το εργατικό κίνημα που 3 χρόνια πρωταγωνιστεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες αντίστασης.

Σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε!. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να πούμε ξανά «ΟΧΙ, δε θα περάσουν», «ΟΧΙ» στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, στην αναβίωση ρατσιστικών-φασιστικών και ναζιστικών ιδεών που δηλητηριάζουν συνειδήσεις και προσβάλλουν τους μεγάλους αντιφασιστικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού μας .

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές σε μαζικές διαδηλώσεις την ημέρα της παρέλασης!

Keywords
Τυχαία Θέματα