Συνεξέταση και αποσπάσεις, του αιρετού Γιώργου Δεμερδεσλή

Tweet

ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

1. Όταν πριν δυο χρόνια γινόταν η συζήτηση για τη μοριοδότηση των αποσπάσεων οι προτάσεις του κλάδου (ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, αιρετοί και εκπαιδευτικοί) είχαν προτείνει οι σύζυγοι εκπαιδευτικών να αποσπώνται κατά προτεραιότητα όπως και στις περιπτώσεις στρατιωτικών, δικαστικών κλπ). Η πρόταση αυτή δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο (Διαμαντοπούλου-Χριστοφιλοπούλου)

2. Στην εγκύκλιο των αποσπάσεων και στο άρθρο 5 αναφέρεται ότι :
«5.1. Το πεδίο «συνεξέταση» συμπληρώνεται μόνο αν και οι δυο σύζυγοι

είναι εκπαιδευτικοί της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης …….». Οι αιτήσεις όσων ζητούν συνεξέταση εξετάζονται ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Πουθενά δεν γίνεται αναφορά ότι οι αιτήσεις αυτές εξετάζονται ξεχωριστά.

3. Εάν φέτος οι αιτήσεις αυτές προηγηθούν των υπολοίπων, τότε απλά το υπουργείο παρανομεί για άλλη μια φορά ως προς τις ίδιες τις εγκυκλίους του.

4. Είναι παράλογο να μη γίνουν οι αποσπάσεις ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ τους και μάλιστα να μην ικανοποιηθούν ΟΛΕΣ όταν υπάρχει κενό στη περιοχή απόσπασης ανεξάρτητα αν από εκεί που φεύγουν οι συνάδελφοι υπάρχουν κενά ή πλεονάσματα. Τα όποια κενά δημιουργηθούν θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Πρόπερσι μάλιστα είδαμε το φαινόμενο να μην δίνονται αποσπάσεις (η α φάση ικανοποίησε ελάχιστες αιτήσεις) και στις περιοχές αυτές να γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών!

Δεμερδεσλής Γιώργος

Αιρετός Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

( από την εγκύκλιο των αποσπάσεων):

5. ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για την Συνεξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών ισχύουν τα παρακάτω:

5.1. Το πεδίο «συνεξέταση» συμπληρώνεται μόνο αν και οι δυο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Εφόσον συμπληρωθεί ως επάγγελμα η επιλογή «Εκπαιδευτικός», τότε παρέχεται η δυνατότητα συνεξέτασης των αιτήσεων των συζύγων και επομένως απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του/της συζύγου εκπαιδευτικού. Στο έντυπο έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν μέχρι και 5 ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ για τα οποία επιθυμούν συνεξέταση.

5.2. Συνεξέταση σημαίνει ότι οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών εξετάζονται ταυτόχρονα.
Επισημαίνουμε, αν έχουν δηλώσει και οι δύο ότι επιθυμούν συνεξέταση για το ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ Α και ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς έχει την απαιτούμενη μοριοδότηση για να αποσπαστεί σε αυτό και ο άλλος όχι, τότε κανένας από τους δύο δεν θα αποσπαστεί στο ΠΥΣΠ Ε/ΠΥΣΔΕ Α.
Αν οι δυο εκπαιδευτικοί διαθέτουν διαφορετικά μόρια μεταξύ τους και έχουν επιλέξει να αποσπαστούν στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α και Β κατά σειρά, τότε θα αποσπαστούν συνεξεταζόμενοι στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο μπορεί να αποσπαστεί εκείνος με τα λιγότερα μόρια, προκειμένου να αποσπαστούν και οι δυο μαζί.

5.3. Να σημειωθεί δε ότι για να συνεξεταστούν δύο αιτήσεις πρέπει και οι δύο εκπαιδευτικοί να έχουν συμπληρώσει στις επιλογές περιοχών απόσπασης τις αντίστοιχες περιοχές με την κατάληξη «Συνεξέταση» για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που επιθυμούν με την ίδια σειρά και στις δύο συvεξεταζόμεvες αιτήσεις. Αν μόνο ο ένας εκπαιδευτικός έχει επιλέξει την περιοχή συνεξέτασης, τότε η συνεξέταση προφανώς δε θα ικανοποιηθεί. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τα ίδια (μέχρι 5) ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είτε με είτε χωρίς συνεξέταση. Η σειρά με την οποία θα δηλωθεί το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με τη συνεξέταση και το ίδιο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χωρίς τη συνεξέταση, καθορίζει και τη σειρά με την οποία θα εξεταστεί η αίτηση του εκπαιδευτικού γι’ αυτό το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Α. ΣΥΖΥΓΟΣ:

α/α

ΛΕΚΤΙΚΟ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Συνεξέταση

1.

ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑΙ

2

ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑΙ

4

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΝΑΙ

6

ΠΙΕΡΙΑ

Β. ΣΥΖΥΓΟΣ:

α/α

ΛΕΚΤΙΚΟ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Συνεξέταση

1.

ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑΙ

2

ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑΙ

4

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5

ΣΕΡΡΕΣ

6

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΝΑΙ

- Η σειρά επιλογής συνεξετάσεων είναι η ίδια.

- Και οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν επιλέξει τις περιοχές Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης εκτός από συνεξέταση και ως μεμονωμένες ώστε σε περίπτωση που δεν αποσπαστούν και οι δύο, να μπορεί η αίτηση του καθενός να εξεταστεί χωριστά, για να μην αποκλειστεί η περίπτωση που κάποιος μπορούσε με τα μόριά του να αποσπαστεί εκεί.

- Τη Χαλκιδική επέλεξαν ως συνεξέταση μόνο.

- Και οι δύο έχουν επιπλέον και ξεχωριστές προτιμήσεις: ο πρώτος για Πιερία και ο δεύτερος για Σέρρες. Αν ο δεύτερος αποσπαστεί στις Σέρρες η συνεξέταση της Χαλκιδικής ακυρώνεται.

Επισημαίνουμε ότι η σειρά και ο αριθμός των μη συνεξεταζόμενων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που θα δηλωθούν από τους δύο εκπαιδευτικούς δεν είναι απαραίτητο να είναι τα ίδια. Δέσμευση υπάρχει μόνο για τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που θα συνεξεταστούν, τα οποία πρέπει να υπάρχουν και στις 2 αιτήσεις με την ίδια σειρά.

5.4. Η ικανοποίηση της αίτησης συνεξέτασης σε ένα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε συνεπάγεται και τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εντός της ίδιας πόλεως ή της ίδιας περιοχής. (Για παράδειγμα το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας περιλαμβάνει όχι μόνο το Βόλο αλλά και το νησί της Σκοπέλου, επομένως σε περίπτωση απόσπασης και των δύο συζύγων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας η τοποθέτηση ενδέχεται να μη γίνει στην ίδια πόλη / δήμο / περιοχή).

(...)

Tags: αποσπάσειςαιρετόςΓιώργος Δεμερδεσλής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα