Συνελήφθη Σκοτσέζος δουλέμπορος στο Ηράκλειο

Ο 63χρονος συνελήφθη μετά από τυχαίο έλεγχο των λιμενικών καθώς επέβαινε σε σκάφος που προσέγγισε τη μαρίνα του Ηρακλείου.

Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο σκάφος ζήτησαν βοήθεια λόγω βλάβης και μεταφέρθηκαν, συνοδεία του Λιμενικού, στη μαρίνα.

Εκεί διαπιστώθηκε πως εις βάρος του εκκρεμεί το ένταλμα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε, με τη συγκατάθεση του ίδιου του 63χρονου, την έκδοσή του στην Ιταλία. Πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 7 ετών και 6 μηνών η οποία του είχε επιβληθεί

το 2013 για παράνομη μεταφορά 61 μεταναστών.

Ωστόσο, μετά από έρευνες στο σκάφος που επέβαινε ο 63χρονος βρέθηκε και όπλο από τον οποίο έχει αφαιρεθεί ο σειριακός αριθμός και εστάλη για βαλλιστική έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση σε χώρο εντός του ιστιοφόρου σκάφους βρέθηκαν:

ένα πιστόλι στο οποίο έχει αφαιρεθεί ο σειριακός αριθμός με μία γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια των 09 mmένα κουτί με δεκαοχτώ φυσίγγια των 09 mm καιένα μαχαίρι επιθετικού τύπου με μήκος λάμας 11 εκ., συνολικού μήκους 20 εκ.

Ο 63χρονος συνελήφθη και για παράβαση του Ν. 2168/93 περί όπλων και κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος για την εν λόγω πράξη, αφού απολογήθηκε, προκειμένου συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσής του στις ιταλικές αρχές, ενώ τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν προκειμένου διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για βαλλιστική εξέταση.

Πηγή: efsyn.gr

Ηράκλειοδιακίνηση μεταναστώνδουλέμποροςΣκοτσέζος
Keywords
Τυχαία Θέματα