Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι - Βροχή από σφαίρες

Tweet

Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στην συμβολή Μητροπόλεως ύστερα από αιματηρές συμπλοκές και καταδίωξη από αστυνομικούς στην περιοχή του Μοναστηρακίου. Ο φερόμενος ως αρχηγικό στέλεγχος της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" επιχειρούσε μαζί με άλλα άτομα να κάνει ληστεία. Έπεσαν πυροβολισμοί και μία χειροβομβίδα που φέρεται να την έριξε ο Νίκος Μαζιώτης.

Δύο ήταν τελικά οι συμπλοκές. Όπως αναφέρουν

οι τελευταίες πληροφορίες έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο Μαζιώτης έριξε εναντίον τους τουλάχιστον μια χειροβομβίδα η οποία δεν είναι γνωστό ακόμα αν εξερράγη. Τραυματισμένοι είναιένας αστυνομικός, ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος έχει διακομισθεί στον Ευαγγελισμόι και δυο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

Το χρονικό των συμπλοκών

Στις 12:30 o Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στο μοναστηράκι, φορώντας περούκα. Μπαίνει σε ένα μαγαζί που πουλάει είδη εξοχής και κάμπινγκ, όπου και ζητάει ένα σάκο. Εκεί η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει πως κάτω από την μπλούζα του, ο Ν.Μ. κρατάει όπλο. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία. Αστυνομικοί καθώς βγαίνει από το μαγαζί τον περιμένουν και του λένε να παραδοθεί. Εκείνος αρχίζει και πυροβολεί και προσπαθει να διαφύγει μπαίνοντας σε ένα ταξί. Οι αστυνομικοί ύστερα απο καταδίωξη τον σταματάνε στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί

Η Ερμού, είναι κλειστή από το ύψος της οδού Νίκης με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ομάδας ΔΙΑΣ και ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα καταζητούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς παραβίασαν τους περιοριστικούς τους όρους και εξαφανίστηκαν εδώ και δύο χρόνια, αφού αποφυλακίστηκαν πρώτα μετά την παρέλευση του 18μήνου.

(Φώτο: efsyn.gr)

(Πηγή Φώτο: news247.gr)

Σήμερα ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση με το όνομα "Θησέας". Η περιοχή ήταν γεμάτη αστυνομικούς, κάτι που ο Ν. Μαζιώτης φαίνεται ότι δεν γνώριζε και έτσι έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς.

Tags: Νίκος ΜαζιώτηςερμούΕπαναστατικός Αγώνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα