ΣΥΝΕΚ: Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην ΕΛΜΕ Δράμας

Tweet

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αφού σας ευχαριστήσουμε που μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας, θα θέλαμε μ’ αυτό το σημείωμα να επικοινωνήσουμε μερικές σκέψεις μας:

Αρχικά θα θέλαμε να αναδείξουμε το γεγονός της ύπαρξης των 24 Άκυρων και 65 Λευκών ψηφοδελτίων. Κατά τη γνώμη μας η αιτία που το 15% περίπου του εκλογικού σώματος απέφυγε να ψηφίσει κάποιο απ’ τα υπάρχοντα σχήματα είναι το αρνητικό αποτέλεσμα που προέκυψε απ’ την εδώ και χρόνια μετατροπή της τοπικής ΕΛΜΕ σε ένα

κλειστό κλαμπ, που διοικείται από τις ίδιες δυνάμεις που κυβερνούν και τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Οι συνάδελφοι που ψήφισαν άκυρο, λευκό ή που με τον τρόπο τους δε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, απλά εξέφρασαν αυτό που δυστυχώς είναι κοινή συνείδηση: ότι το σωματείο είναι μια υπόθεση που δεν τους αφορά. Αυτή η άποψη όμως, πρέπει σιγά σιγά να αναμορφωθεί. Γιατί οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να είναι οι μοναδικοί αρωγοί στον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική επίθεση που εκδηλώνεται με το πετσόκομμα των αποδοχών μας, με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, την αύξηση του ωραρίου, τις συμπτύξεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, την επιστροφή του επιθεωρητή – αξιολογητή της δουλειάς και της ζωής μας και τόσων άλλων που μας ετοιμάζουν, στο δρόμο προς την υποβάθμιση, απαξίωση & τελικά κατάργηση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου.

Ευχής έργο θα ήταν, απ’ αυτές τις εκλογές να προέκυπτε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ μια πλειοψηφία ανταγωνιστική στην κυβερνητική βαρβαρότητα. Όμως η κάλπη δε συμμερίστηκε τις επιθυμίες μας. Έτσι ο αγώνας ενάντια σε όποιον προσπαθήσει να χειραγωγήσει και να κατευθύνει σε αδιέξοδο τους αγώνες των εκπαιδευτικών, σε τοπικό επίπεδο, δε θα γίνει με τους ευνοϊκότερους όρους.

Θεωρούμε ότι για παράταξη που βρίσκεται απέναντι από μηχανισμούς – ημετερισμούς, και έξω από διοίκηση και ΠΥΣΔΕ αγγίξαμε με τη βοήθειά σας ένα πολύ ψηλό στόχο. Στις εκλογές της 17ης Δεκέμβρη 2013 δώσατε στις ΣυνΕΚ Δράμας τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούν με 2 συναδέλφους, τη στιγμή που η παράταξή μας δεν είχε ούτε έναν στο απερχόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η ευθύνη που νοιώθουμε είναι πολύ μεγάλη, γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν να γυρίσουν το σχολείο σε εποχές που ο λαός μας με κόπο και θυσίες προσπέρασε και θέλει να ξεχάσει.

Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο γεμάτο αγώνες, για να ανατραπούν οι πολιτικές που αφαιρούν απ’ τους εργαζόμενους των Δημόσιων σχολείων το δικαίωμα για μια δουλειά με αξιοπρέπεια και απ’ τους μαθητές το δικαίωμα για σπουδές με ανθρώπινες συνθήκες.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις θα είμαστε μπροστά στους αγώνες. Ωστόσο εμείς δεν είμαστε παρά μόνο το όχημα για τη μεγάλη αγωνιστική πορεία προς τη νίκη. Για να νικήσουμε χρειαζόμαστε όλους εσάς στις καθημερινές μάχες στα σχολεία, στις συνελεύσεις, στις επιτροπές βάσης αλλά και στο δρόμο και στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Tags: ΕΛΜΕ Δράμας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα