Συνεχίζονται οι διώξεις συνδικαλιστών του ΑΠΘ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης καλεί σε προκαταρκτική εξέταση εκλεγμένους συνδικαλιστές (υπαλλήλους και καθηγητές), για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Η

πρώτη φορά ήταν για την κινητοποίηση που έγινε στις 8 Φλεβάρη του 2012, ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου. Η δεύτερη προκαταρκτική εξέταση αφορά την κινητοποίηση που έγινε στις 15 Φλεβάρη του 2012 έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ και οδήγησε στην πρώτη αναβολή των εκλογών. Η τρίτη προκαταρκτική εξετάζει μαζί την κινητοποίηση στις 15 Φλεβάρη και τη νέα κινητοποίηση που έγινε στις 17 Φλεβάρη, που επίσης οδήγησε σε αναβολή των εκλογών.

Θυμίζουμε ότι ακολούθησε και νέα κινητοποίηση, στις 14 Μάρτη του 2012 που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των εκλογών.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει και αυτή τη νέα συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη ενάντια σε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών. Απαιτεί να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων και καλεί διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, μέσα κι έξω από το πανεπιστήμιο, να καταδικάσουν τις διώξεις και να στηρίξουν τους διωκόμενους, και με αποφάσεις από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

«Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν. Οραμα και επιδίωξή τους, το πανεπιστήμιο της αγοράς, χωρίς συνδικαλιστικές ελευθερίες, χωρίς διεκδικήσεις. Στόχος τους δεν είναι οι συγκεκριμένοι που μηνύονται ως πρόσωπα, αλλά το εργατικό, φοιτητικό, λαϊκό κίνημα που παλεύει και αντιστέκεται, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του και δηλώνει ότι «και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό».

Με ανακοίνωσή του και ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει τις διώξεις και σημειώνει: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και στην κατάλυση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας στα ΑΕΙ. Κάθε προσπάθεια καταστολής του πανεπιστημιακού, φοιτητικού και εργατικού κινήματος που αγωνίζεται και αντιστέκεται, που υπερασπίζεται δικαιώματα και δημοκρατικές κατακτήσεις, θα πέσει στο κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα