Σύλλογος ΠΕ Σύρου- Τήνου- Μυκόνου: Ψήφισμα για τη δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Tweet

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα για τη δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καταγγέλλει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να θέσει σε αργία τη συνάδελφό μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετό Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος». Η δίωξη της συναδέλφου Ελ. Παπαδοπούλου άρχισε λίγους μήνες πριν, όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση το «νέο» πειθαρχικό δίκαιο» για τους Δ.Υ. για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία, στοχεύοντας να ταλαιπωρήσουν τη συνάδελφό μας και να τη φιμώσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Ουσιαστικά η συνάδελφος Ελ. Παπαδοπούλου διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας (κενά, κλπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου !

Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές του ΥΠΑΙΘ και της αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, βαπτίζοντας ουσιαστικά ως παράπτωμα την ίδια τη συνδικαλιστική δράση.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Καλημερίδης

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Παππά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ
Ερμούπολη,
14/7/2014
Αρ. Πρωτ.: 175

Ταχ. Δ/νση :5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης
Τηλέφωνα: 22810-88648
Ταχ. Κώδ. :84 100
Πληροφορίες : Ευαγγελία Παππά
Email : [email protected]
Ιστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com

ΠΡΟΣ :ΔΟΕ
Σύλλογος Π.Ε Γ.Ρίτσος
ΜΜΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Σύρου Τήνου ΜυκόνουΕλισάβετ Παπαδοπούλου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα