Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης": Μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση αποφάσισαν δεκάδες σύλλογοι διδασκόντων στον «Αριστοτέλη»!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372

[email protected]

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 17-11-2014

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής,

Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση αποφάσισαν δεκάδες σύλλογοι διδασκόντων στον «Αριστοτέλη»! Προστατεύουμε τις αποφάσεις μας απέναντι σε εκβιασμούς και σε παραποιήσεις!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα δεκάδες Σύλλογοι Διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας να παίρνουν απόφαση να μη συμμετέχουν σε καμία απολύτως διαδικασία που αφορά την αυτοαξιολόγηση και να μην αναρτούν τίποτα στο Παρατηρητήριο.

Πολλοί από αυτούς συνεδρίασαν τη Δευτέρα 17/11 και μαζικά αποφάσισαν τα παραπάνω.

· Καλούμε το ίδιο να κάνουν και όσοι σύλλογοι δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα.

· Καλούμε τους λίγους συλλόγους που δεν ακολούθησαν την απεργία-αποχή να συνεδριάσουν ξανά και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.

Επισημαίνουμε επίσης τα εξής:

1. Οι αποφάσεις αυτές δεσμεύουν το/τη διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας να μην αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ στο Παρατηρητήριο. Οτιδήποτε αναρτάται στο Παρατηρητήριο θεωρείται συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.

2. Στο Παρατηρητήριο δεν μπορούν να αναρτηθούν ατομικές δράσεις ή απόψεις γιατί η αυτοαξιολόγηση υποτίθεται με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία ότι αποτελεί κατά πλειοψηφία αποτίμηση της σχολικής μονάδας και όχι ατομική άποψη.

3. Οποιαδήποτε ανάρτηση που παραβιάζει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι παράνομη (υπενθυμίζουμε και τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ). Οι σύλλογοι διδασκόντων να ελέγχουν την τήρηση των αποφάσεών τους. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι σύλλογοι αρνήθηκαν να εγκρίνουν οποιαδήποτε έκθεση αυτοαξιολόγησης δεν ανάρτησαν ΤΙΠΟΤΑ στο παρατηρητήριο ενώ όσοι σύλλογοι αποφάσισαν την πρόταση της ΔΟΕ περί ενιαίου κειμένου, ΔΕΝ έβαλαν αριθμητικούς δείκτες και ΔΕΝ συμπλήρωσαν τα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των ομάδων. Η ανάρτηση αριθμητικών δεικτών ενώ ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε αυτούσιο το ενιαίο της ΔΟΕ συνιστά παραβίαση της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων!

4. Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι πιέσεις από το διοικητικό μηχανισμό της αξιολόγησης για να αλλάξουν οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και σε πολλές περιπτώσεις για να γίνουν παραβιάσεις στην πλατφόρμα. Ο λόγος είναι προφανής! Το ΥΠΑΙΘ προτρέπει έμμεσα σε εκβιασμούς, θεωρώντας τη συμμετοχή ή όχι της σχολικής μονάδας στην αυτοαξιολόγηση, προσόν ή έλλειψη για την ατομική αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης! Εν ολίγοις, θα βρεθούν διάφορα πρόθυμα στελέχη εκπαίδευσης που θα προσπαθήσουν με εκβιασμούς, ακόμα και αναρτώντας στην πλατφόρμα της ΑΕΕ, διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων να εξασφαλίσουν τους βαθμούς τους στην αξιολόγησή τους! Κάθε εκβιασμός και παραβίαση των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από όπου κι αν συμβεί θα καταγγελθεί επώνυμα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς από όποια θέση κι αν βρίσκονται να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή σχετικά με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Ο σύλλογος μας, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ καλύπτουν πλήρως τη συμμετοχή αυτή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, έχουμε πραγματική δυνατότητα να μπλοκάρουμε την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Αυτό έχει γίνει σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο όπου ΔΕΝ προχωρά καμία απολύτως διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού ενώ υποτίθεται με βάση την ψηφισμένη νομοθεσία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το Μάιο του 2014.

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση συνολικά. Να αυξήσουμε τις αντιστάσεις μας, να μπλοκάρουμε τις αποφάσεις τους για να ανατρέψουμε την πολιτική και τους εκφραστές της που λεηλατεί βάναυσα τις ζωές μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σχολείο της αγοράς, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, ενάντια στον κανιβαλισμό και την υποταγή! Αγωνιζόμαστε για ένα δημοκρατικό σχολείο, ενιαίο, 12χρονο, για να σπουδάζουν και να μορφώνονται όλα τα παιδιά, που θα προάγει την κριτική σκέψη απέναντι στην πληροφορία και τη δεξιότητα, θα σέβεται το μαθητή και τον εκπαιδευτικό, με υποστηρικτικές δομές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, σχολείο γνώσης και ελευθερίας, όχι τράπεζας θεμάτων, αποστήθισης και μαθητείας, με μαθητές και εκπαιδευτικούς με δικαιώματα!

Συνεχίσουμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά!

Tags: Σύλλογος ΠΕαξιολόγησηαυτοαξιολόγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα