Σύλλογος ΠΕ "Ο Αριστοτέλης": Η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών υποχρέωσε σε ακύρωση του σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση των ειδικών σχολείων!

Tweet

Θέμα: Η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών υποχρέωσε σε ακύρωση του σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση των ειδικών σχολείων!

Σε ακύρωση του προγραμματισμένου σεμιναρίου για την Τετάρτη 12/2 προχώρησε ο σχολικός σύμβουλος κ. Τζίμας μετά την αποφασιστική και μαχητική στάση των συλλόγων Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Παρθενώνας, Μακρυγιάννης, Ρόζα Ιμβριώτη, που προκήρυξαν στάσεις εργασίας

και οργάνωσαν συγκέντρωση στο χώρο του σεμιναρίου.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι:

Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Κρίνεται η δουλειά μας, κρίνεται αν το σχολείο θα μετατραπεί σε κάτεργο ανταγωνισμού και εκδουλεύσεων στην κάθε εξουσία, αν θα υπονομευθεί το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας καθήκον απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Η εκπαιδευτική κοινότητα αυτή την περίοδο δίνει μια μεγάλη μάχη για την εκπαίδευση! Αναστέλλουμε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη στάση εργασίας μια και ακυρώθηκε το σεμινάριο και είμαστε σε ετοιμότητα για πιθανές άλλες απόπειρες με άλλες μορφές (απροειδοποίητες απόπειρες ενημερώσεων σε προγραμματισμένα παιδαγωγικά σεμινάρια κ.λπ.).

Καλούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη εκπαίδευσης να πάρουν θέση στη μάχη αυτή από την πλευρά του εκπαιδευτικού κινήματος. Καλούμε τους/τις σχολικούς συμβούλους να μην προχωρήσουν σε σεμινάρια. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο, όσες και όσους σταθούν στο πλευρό της μαχόμενης εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε τη θέση των σωματείων και της ΔΟΕ ότι δεν έχουν θέση στα συνδικάτα όσα στελέχη προωθούν την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση

Οργανώνουμε τα επόμενα βήματά μας:

α) Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες ώστε η άρνηση συμμετοχής στις ομάδες εργασίας να είναι καθολική!!! Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να καλούν το σύλλογο με τη λήξη των μαθημάτων για ενημέρωση.

β) Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί από όλες τις σχολικές μονάδες

γ) Ακυρώνουμε τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση. Στέλνουμε μήνυμα σε όλη τη διοικητική πυραμίδα με τη συλλογική, μαχητική, αποφασιστική μας στάση.

δ) μέσα από την ενημέρωση εξασφαλίζουμε την καθολική άρνηση και προχωράμε σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372

e-mail: [email protected]

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 10-2-2014

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Tags: Σύλλογος ΠΕαυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα