Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης: Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ!

Tweet

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ!

Τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και την απελπισία των χιλιάδων ανέργων, εκμεταλλεύεται, η κυβέρνηση για να προωθήσει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και να αντικαταστήσει τους παλιούς μισθούς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία, με ψίχουλα.

Στη Δ Αθήνας, 23 τραπεζοκόμοι «ωφελούμενοι» με πεντάμηνες συμβάσεις και 490 ευρώ, διασκορπίστηκαν για να «μπαλώσουν» τις τρύπες στα Νηπιαγωγεία, απόδειξη και έμμεση αναγνώριση

της ανάγκης που υπάρχει, έμμεση παραδοχή, ότι οι νηπιαγωγοί δεν είναι χειριστές τροφίμων, δεν μπορούν και δεν οφείλουν να είναι υπεύθυνες για ζέσταμα σερβίρισμα και καθαριότητα, άλλοι είναι οι εργαζόμενοι που πρέπει να προσληφθούν σε αυτόν τον τομέα.

Στη Δ Αθήνας, 20 «ωφελούμενοι» επιστάτες, με πεντάμηνες συμβάσεις και 490 ευρώ, διασκορπίστηκαν για να μπαλώσουν τις τρύπες στα σχολεία, απόδειξη πως ο καταργημένος και απολυμένος κλάδος των μόνιμων Σχολικών Φυλάκων, είναι κοινωνική ανάγκη και χρειάζεται επέκταση και όχι κατάργηση.

Στη Δ Αθήνας, 8 ψυχολόγοι και 1 κοινωνική λειτουργός, «ωφελούμενοι» με πεντάμηνες συμβάσεις και 490 ευρώ, αποτελούν αναγνώριση της ανάγκης για υποστηρικτικό –βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία.

Στη Δ Αθήνας, 40 καθαρίστριες/ες, «ωφελούμενες/οι» με πεντάμηνες συμβάσεις και 490 ευρώ, ήρθαν να μπαλώσουν τα προβλήματα των κενών που πολλαπλασιάζονται από τη μη αντικατάσταση των μόνιμων που συνταξιοδοτούνται.

ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΣΗ ΖΩΗ!

50.000 «ωφελούμενοι» προσλαμβάνονται σε εφαρμογή της διάταξης ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΔ.1. του Νόμου 4152/2013 (ΦΕΚ 107/9-5-2013), με τον οποίο ουσιαστικά νομοθετήθηκε η νέα μείωση στην πράξη του κατώτερου μισθού. Η διάταξη προβλέπει ολιγόμηνη πρόσληψη ανέργων σε ΟΤΑ, περιφέρειες ή άλλες υπηρεσίες όπως σχολεία και νοσοκομεία.

400.000 τέτοιες προσλήψεις ανακύκλωσης της ανεργίας, με πεντάμηνα κακοπληρωμένης δουλειάς, εξήγγειλε πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός.

Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών είναι από το ΕΣΠΑ. Εισάγεται επισήμως ο όρος «ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ» και όχι εργαζόμενοι. Οι ωφελούμενοι λοιπόν, «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», θα έχουν καθαρές αμοιβές «όχι μεγαλύτερες» από 490 ευρώ ή 19,6 ευρώ καθαρά την ημέρα όσοι είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ μηνιαία ή 17 ευρώ την ημέρα για όσους είναι κάτω των 25 ετών. Μια ακόμη αντιδραστική καινοτομία εισάγεται: ο μισθός των 490 και 427 μισθών δεν είναι κατώτατος αλλά ανώτατος! Ακόμη, η ασφάλιση των «ωφελουμένων» είναι στο ΙΚΑ, αλλά «εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση προς τους ωφελούμενους». Επίσης, η κατάρτιση του τελικού πίνακα κατάταξης γίνεται από τον ΟΑΕΔ (με κριτήρια που θα καθορίζονται από υπ. Αποφάσεις και τον εποπτεύει το ΑΣΕΠ).Ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία και στις αγωνιστικές διεκδικήσεις στερούνται αφού δεν είναι εργαζόμενοι αλλά «ωφελούμενοι»

Αυτό είναι λοιπόν το success story της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι με 490€ και 427€ το μήνα σε θέση μόνιμων εργαζομένων για τη φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων, για τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και άλλες ειδικότητες με μισθούς φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης. Εργαζόμενοι που μετατρέπονται σε «ωφελούμενους»

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ με ελαστικές σχέσεις εργασίας κατακλύζουν την κοινωνία. Προδιαγράφουν το μέλλον όλων μας, το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας. Απολύουν τους μόνιμους, που έχουν-ακόμη- αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και προσλαμβάνουν στη θέση τους ελαστικά εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Με αυτό το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχειρήθηκε πριν λίγο καιρό να προσληφθούν νηπιαγωγοί για να στελεχώσουν τα νηπιαγωγεία στα οποία υπήρχαν κενές θέσεις, αφού δεν γίνονται μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Σταμάτησε, γιατί είναι μέχρι στιγμής είναι αντισυνταγματική η πρόληψη εκπαιδευτικών από φορέα που είναι διαφορετικός από το υπουργείο Παιδείας. Σκόπελος που «πολυμήχανη» κυβέρνηση επιδιώκει να ξεπεράσει.

Η φθηνή «ευέλικτη» εργασία είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Αυτός είναι ο στόχος και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης. Η απαξίωση και η διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, η απαξίωση , η εργασιακή ανασφάλεια και οι ελαστικές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αυτών που θα μείνουν και δεν θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και της απόλυσης. Στόχος τους είναι ένα σχολείο με εργαζομένους πολλών ταχυτήτων χωρίς εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδετικό ιστό, έρμαια της πολιτικής της εξόντωσης που αποφασίζει και κάθε φορά εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με Ε.Ε. ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ν. ΣΜΥΡΝΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

«Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ »

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα τηλ. 6977 885092

Πενταγιώτη Αλεξάνδρα τηλ. 6944 907547

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 116

Tags: Σύλλογος ΠΕ Νέας ΣμύρνηςΕΣΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
υπουργείο παιδείας, tweet, αθηνα, σχολεια, δουλεια, φεκ, νέα, ΟΤΑ, ικα, οαεδ, ΑΣΕΠ, απεργια, success, ΔΝΤ, σμυρνη, τηλ, view, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, κοινωνια, αμοιβες, δουλεια, δωρεαν, εργασια, προγραμμα, σκοπελος, σμυρνη, υγεια, υπουργείο παιδείας, αλεξανδρα, γινεται, γινονται, ευρω, υπαρχει, ελαστικα, ετων, ζεσταμα, υπηρεσιες, υπηρχαν, κυβερνηση, μισθος, μειωση, νηπιαγωγοι, νοσοκομεια, ορος, ουσιαστικα, προβληματα, προγραμματα, προσληψεις, σχολειο, τηλ, τρυπες, φορα, ψυχολογοι, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, υπουργειο, tweet, success, θεσεις
Τυχαία Θέματα