Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης "Ο Χρυσ. Σμύρνης": Ολοι και όλες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Tweet

Ν. ΣΜΥΡΝΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 307

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

«Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα

τηλ. 6977 885092

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 10/9, στις 7 μ.μ. στο 5ο Δημ. Σχ. Νέας Σμύρνης

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, καλή και αγωνιστική χρονιά.

Η κυβέρνηση, μετά το μαύρο στις οθόνες μας και το πραξικοπηματικό κλείσιμο

της ΕΡΤ, μετά το πολυνομοσχέδιο/νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου στην Δ.Ε., προώθησε μέσα στο κατακαλόκαιρο, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, διαθεσιμότητα/απόλυση μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Με την αιφνιδιαστική κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τα τεχνικά λύκεια, μπήκαν στην κατηγορία της διαθεσιμότητας/ απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας.

Με την καθιέρωση υποχρεωτικών μεταθέσεων και μετατάξεων σε όλο το δημόσιο, 3.495 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας μετακινήθηκαν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια, οι περισσότεροι με το «πιστόλι στον κρόταφο».

Η «αναδιάρθρωση» του λυκείου (το σχ. νόμου έχει κατατεθεί στη βουλή), εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς, απογειώνει την εντατικοποίηση, τον ανταγωνισμό, τη σχολική αποτυχία: τα φροντιστήρια θα βασιλεύουν και το οικονομικό βάρος των σπουδών θα αποδεικνύεται όλο και πιο δυσβάσταχτο για τη λαϊκή οικογένεια. Μέσα από τις διαρκείς εξετάσεις οι μαθητές που προέρχονται από τα πιο φτωχά στρώματα σπρώχνονται στην κατάρτιση, μέσα από μια τεχνική εκπαίδευση που αλλάζει εντελώς μορφή: τα φιλέτα εκχωρούνται στους ιδιώτες (ας μην ξεχνάμε την κατάργηση των περιζήτητων τομέων των ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ το καλοκαίρι που θα δοθούν δωράκι στα ΙΕΚ), οι ΕΠΑΣ καταργούνται και οι μαθητές από τη νεαρή ηλικία σπρώχνονται στην άμισθη μαθητεία δωρεάν εργασία για τους εργοδότες.

Η καμπάνα ηχεί πλέον εκκωφαντικά και στέλνει πολλαπλά μηνύματα για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά, ο υπολογισμός σε ενδεχόμενη λίστα διαθεσιμότητας, θα γίνει με βάση μόρια όπου ο ΑΣΕΠ ως τρόπος πρόσληψης βαθμολογείται με 30 και η επετηρίδα με …5. Για φέτος, 10.000 αναπληρωτές λιγότεροι, μηδενικοί διορισμοί, πρόσφατη εξαγγελία του Αρβανιτόπουλου για επανακαθορισμό της έννοιας της οργανικότητας των εκπαιδευτικών μέσα στο Σεπτέμβριο (Έθνος, Κυριακή 25/8), κυνήγι κεφαλών των «επίορκων», «αδυνατούντων»… Όλα αυτά τα μέτρα, που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα του χρέους. Όμως, η έκταση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι τεράστια: το επίπεδο του χρέους ξεπερνάει πλέον τα 321 δις ευρώ, ποσοστό 175% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων και ΔΝΤ κυμαινόταν σε επίπεδο περίπου 130%. Αντίστοιχα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν για το Μάη του 2013, 1.381.088 άνεργους ή 27,6% και στους νέους το 64,9% !

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των επικείμενων πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που αιτείται ο Σόιμπλε μαζί με την δημόσια περιουσία και το ΤΑΙΠΕΔ. Προχωρούν σε ένα Δημόσιο τομέα, ακρωτηριασμένο μέσω χιλιάδων διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, όχι για να παρέχει δημόσια – δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση, αλλά με εκχώρηση όλων των κερδοφόρων αρμοδιοτήτων του στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Σε αυτή τη συγκυρία οι εργαζόμενοι καλούνται να αφυπνιστούν και να οργανώσουν ένα σκληρό, παρατεταμένο αγώνα ζωής και θανάτου για την ίδια τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των παιδιών τους.

Σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα υπάρχουν και ιδιαίτερες στιγμές αγωνιστικής έκρηξης και σύγκρουσης. Μια τέτοια στιγμή εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι ο Σεπτέμβρης. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε μια τέτοια εκτίμηση :

· Η επίθεση στη β/θμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων στη βάση των καθηγητών.

· Η συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συγκροτεί ένα αντίπαλο πόλο συσπείρωσης γύρω από το ραδιομέγαρο και δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.

· Η επίθεση στην υγεία, η αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Οι ομάδες εργαζομένων που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική τροχιά (σχολικοί φύλακες, Ομοσπονδία διοικητικών ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΕΒΟ, κλπ)

· Τα καλέσματα Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου για γενική απεργία διαρκείας.

· Το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που θα ενταθεί με τα επερχόμενα νέα μέτρα, το νέο ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς σπιτιών κλπ.

· Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και ΓΣ σε όλους τους κλάδους του δημοσίου για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

· Οι καθηγητές προχωρούν σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων στις 9/9. Η απόφαση/εισήγηση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ μιλά για απεργιακό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαμορφώνονται προϋποθέσεις μιας γενικευμένης αναμέτρησης για την ανατροπή μνημονίων και πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού πανεργατικού μετώπου νίκης και διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Στο όνομα των μνημονίων, τώρα πλέον διακυβεύεται η μονιμότητα, το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία. Μπροστά μας ανοίγεται μια ευκαιρία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά ενώ στην ΟΛΜΕ κυοφορείται απεργιακός αγώνας διαρκείας.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλέσει σε κύκλο έκτακτων Γ.Σ. μέχρι την Τρίτη 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ενεργοποιεί τον κανονισμό της Ολομέλειας Προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει Ολομέλεια.

Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη ΓΣ την Τρίτη 10/9, στις 7 μ.μ.

στο 5ο Δμ. Σχ. Νέας Σμύρνης

Τον πρώτο λόγο, τον έχει η βάση των εκπαιδευτικών.

Εισηγούμαστε στην έκτακτη ΓΣ πρόταση για κοινό απεργιακό αγώνα διαρκείας με τη δευτεροβάθμια με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων.

Συγκεκριμένα προτείνουμε πενθήμερη απεργία, με έναρξη την Δευτέρα 16/9 που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις. Την τελευταία ημέρα της πενθήμερης, θα ακολουθήσει νέος γύρος ΓΣ για την εκτίμηση και την απόφαση της απεργιακής πορείας και νέα Ολομέλεια Προέδρων. Οι αποφάσεις για την πραγματοποίηση και τη συνέχιση θα παίρνονται αποκλειστικά από τις Γενικές Συνελεύσεις. Γι αυτό είναι απαραίτητη η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και πολύμορφων δράσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Συνυπογράφουμε την κοινή απόφαση των Συλλόγων Π.Ε., το κοινό γράμμα προς τους γονείς, αφίσα κλπ. Συντονιζόμαστε με την τοπική ΕΛΜΕ σε κοινές δράσεις

Tags: Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
tweet, σμυρνη, τηλ, ΕΡΤ, μνημονιο, μεταταξεις, αναδιαρθρωση, βουλη, επαλ, καλοκαιρι, ιεκ, επασ, ΑΣΕΠ, ΔΝΤ, δις, αεπ, σόιμπλε, εβο, απεργια, νέα, ΑΔΕΔΥ, ολμε, μονιμοτητα, δοε, ελμε, tags, απεργια υπα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, απεργια 26 σεπτεμβριου, μνημονιο 3, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, μιλα, αναπληρωτες, αεπ, δοε, δωρεαν, επαλ, εργασια, νεα μετρα, οθονες, ολμε, σμυρνη, υγεια, φτωχεια, αει, αυξηση, ανεργια, ανοδος, ασφαλιστικο, τει, αφισα, γινει, γινονται, γονεις, γραμμα, γυρος, δευτεροβαθμια, δευτερα, δημοσιο, δειχνει, δις, δοθει, εβο, ευκαιρια, ευρω, εκπαιδευση, εκτιμηση, εκχωρηση, ελμε, εξετασεις, επασ, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυνηγι, κλιμα, λογο, μαυρο, μαη, μηνυματα, μορια, μορφη, οικογενεια, ονομα, οφελος, πεμπτη, σόιμπλε, τριτη, φροντιστηρια, φορα, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, φυλακες, ιατρικο, κυριακη, μπροστα, ομαδες, tweet, υπολογισμος
Τυχαία Θέματα