Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνης: Αναγκαιότητα για δημιουργία θεσμών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

Tweet

Ρέθυμνο 24/11/2013

Αριθ. Πρωτ: 209

Σύλλογος Εκπ/κων

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612

http://www.seperet.gr

[email protected]

Πληροφορίες: Γιώργος Τρούλης

Τηλ. επικοινωνίας: 6945802754

Προς:

-Υπουργό παιδείας

κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Κοινοποίηση:

-Υφυπουργούς Παιδείας

1. κ. Κ. Γκιουλέκα

2. κ. Σ. Κεδίκογλου

- ΔΟΕ

- Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας

- ΜΜΕ

Θέμα: «Αναγκαιότητα για δημιουργία

θεσμών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών»

Το ΔΣ του συλλόγου μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής των Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κοινός τόπος της συνάντησης υπήρξε η διαπίστωση της συστηματικής υποβάθμισης της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια.

Η λειτουργία του θεσμού του Διδασκαλίου έχει ανασταλεί εδώ και τρία χρόνια. Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε ισχυρισθεί πως θα φέρει σύντομα ένα σχέδιο βελτίωσης του θεσμού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, έχουν καταργηθεί ουσιαστικά οι εκπαιδευτικές άδειες, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί αδύνατη η συνέχιση των σπουδών των εκπαιδευτικών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι εκπαιδευτικές άδειες, που δίνονται από το ΙΚΥ, είναι ελάχιστες, ενώ δεν αφορούν σε όλα τα πεδία (π.χ. μεταπτυχιακό β’ κύκλου εντός Ελλάδας). Ακόμα και τα προγράμματα επιμόρφωσης που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια (π.χ. ΤΠΕ) δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον όγκο των αιτήσεων των εκπαιδευτικών.

Την στιγμή δε που το Π.Δ. για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προβλέπει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε περίπτωση που κάποιος κριθεί ανεπαρκής, αποτελεί τραγική ειρωνεία η απουσία ενός σταθερού, συστηματικού πλαισίου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ομόφωνα ζητάμε την δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκπαιδευτικού. Ζητάμε περιοδική επιμόρφωση, που θα στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της διδακτικής ικανότητας των εκπαιδευτικών και θα εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης Γιώργος Σαϊτάκης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα