Σύλλογος ΠΕ Ν. Ηρακλείου: Ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Ιουλίου

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Δ. Θεοτοκόπουλος»

ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ

ΤΗΛ: - FAX: 227341

www.sylekpe.gr

[email protected]

Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος

Τηλ: 6932708450

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6-7-2014

Ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

την Τετάρτη στις 9 Ιουλίου απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ανάμεσα τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Εργαζόμενους που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν αλλά και νέους εργαζόμενους που καλούνται να θυσιαστούν στον μνημονιακό βωμό.

Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010 αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική.
Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση. Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθεί τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγήσει χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και σε απόλυση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει παράλληλα τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και των συνάδελφων καθηγητών, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και των 2.500 χιλιάδων μαθητών που εκδιώχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συναδέφλισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο Πρόεδρος

Μακράκης Γιώργος

Ο Γραμματέας

Δερμιτζάκης Δημήτρης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ν. Ηρακλείου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα