Σύλλογος ΠΕ Κ.Σωτηρίου: Για το σεμινάριο των συναδέλφων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Ανακοινώσεις



ΑΠ: 97 Κορωπί 19/3/2013

ΠΡΟΣ : Υπ. Παιδείας, ΠΕΚ Αν. Αττικής, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής,

Σχ. Συμβούλους, τα μέλη, σύλλογοι και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ,

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται

ότι έχει αποκοπεί πλήρως από την εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, συνολικής διάρκειας 70 ωρών, χωρισμένα σε δύο συνεχή πενθήμερα, από τις 3:00 μ.μ μέχρι τις 9:00 μ.μ., με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα αυτών των ημερών.

Αυτή η «ιδέα» τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μόνο προβλήματα δημιουργεί τόσο στους συναδέλφους όσο και στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν. Φαίνεται να εξυπηρετούνται μόνο οι επιμορφωτές που θα διαχειριστούν και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια. Συγκεκριμένα:

α. Δημιουργείται τεράστια αναστάτωση στην καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων αφού η καθημερινή παρουσία και το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης είναι απαραίτητα.

β. Σε πολλές περιπτώσεις οι προσλήψεις έγιναν πριν από λίγες μέρες και πριν καλά καλά προλάβουν να γνωρίσουν τους μαθητές τους, καλούνται να βγουν από την τάξη, να επιστρέψουν μετά τα σεμινάρια για λίγες μέρες, να ξαναφύγουν για τις διακοπές του Πάσχα και να ξαναγυρίσουν λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς .

γ. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων σε απογευματινές ώρες ( 3:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.) αποτελεί σαφή παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ανατροπή του προγραμματισμού της καθημερινής ζωής των εκπαιδευτικών. Η παροχή του εκπαιδευτικού έργου καθώς και η συμμετοχή σε σεμινάρια μπορεί να γίνεται μόνο στα χρονικά πλαίσια του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου και δε θα ανεχτούμε καμία παραβίασή τους.

δ. Τα σεμινάρια πρέπει να γίνονται σε τόπους που να βρίσκονται κοντά στις σχολικές μονάδες των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν για να είναι δυνατή η μετακίνησή τους και πάντα σε δημόσια σχολεία.

Τα σεμινάρια είναι απαραίτητο να γίνουν, έτσι ώστε να υπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών που τους χρειάζονται, των ίδιων των εκπαιδευτικών και τελικά της ίδιας της εκπαίδευσης.

Καλούμε: το Υπουργείο να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση. Να προχωρήσει στη διεξαγωγή των σεμιναρίων μόνο έπειτα από την εξασφάλιση των παραπάνω παραμέτρων.

Καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από αυτά τα σεμινάρια και να παρουσιαστούν τις αντίστοιχες μέρες κανονικά το πρωί στα σχολεία τους και παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη γι’ αυτό. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση της ΔΟΕ (ΑΠ: 2030, 14/3/13 που αφορά τα ίδια σεμινάρια σε επαρχιακές περιοχές - νησιά και καλούμε τη ΔΟΕ να την επεκτείνει και για τα αστικά κέντρα).

Ακόμη καταγγέλλουμε την υποκρισία του Υπουργείου να ‘κόπτεται’ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών την ίδια στιγμή που αφήνει τόσα παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη (μεταφέροντας το κόστος σε όσους γονείς μπορούν να πληρώσουν για κάτι τέτοιο), έχουν ετοιμάσει με νόμο τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής, αφήνουν τα σχολεία με κενά εκατοντάδων εκπαιδευτικών και στην Ειδική Αγωγή, αφήνουν σε ομηρία και αβεβαιότητα τους συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή οι οποίοι δεν ξέρουν καν αν θα δουλέψουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι συνάδελφοι μέσω ΕΣΠΑ είναι πλήρη μέλη του Συλλόγου και καλύπτονται από τις αποφάσεις του. Τους καλούμε να πυκνώσουν στις τάξεις του και συλλογικά να παίρνουν μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στις δράσεις του.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κ.ΣωτηρίουσεμινάριοΕΣΠΑαναπληρωτές
Keywords
Τυχαία Θέματα