Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων: Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Tweet

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου 2014, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης με συμμετοχή στην απεργία περίπου των 2/3 των μελών του Συλλόγου, έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου έκτακτη επείγουσα Γενική Συνέλευση με καταστατική απαρτία καθώς προσήλθαν και παρέμειναν στο χώρο πάνω από 50 μέλη.

Η Γ.Σ. συζήτησε την μέχρι τώρα πορεία της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση και τις τελευταίες

εξελίξεις μετά την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου και την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι που προΐστανται σχολικών μονάδων και εξέφρασαν, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν τον έντονο προβληματισμό τους για το χειρισμό του ζητήματος από την Ομοσπονδία και σκέψεις για ανάγκη δυναμικότερης αντιμετώπισης. Δεν κατέστη εφικτή σύγκλιση σε μια κοινή στάση όλων των Δντων και Προϊσταμένων, αλλά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεννόηση μεταξύ τους, με τη συμβολή και του Δ.Σ., τις επόμενες μέρες. Μετά από πολύωρη συζήτηση και προβληματισμό με τοποθετήσεις πολλών συναδέλφων η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

Η τελευταία εγκύκλιος και οι υπόλοιπες κινήσεις του Υπουργείου αποδεικνύουν περίτρανα στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της δήθεν αυτοαξιολόγησης αλλά και το αντιδραστικό πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής τους. Στοχεύουν στη τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού και στη διάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων και του συλλόγου διδασκόντων. Γι' αυτό το λόγο πετούν στα σκουπίδια στις επιστημονικοφανείς εκθέσεις του ΙΕΠ που μιλούσαν για “αξιολόγηση από τα κάτω προς τα πάνω”, για “συνεργατικές πρακτικές του συλλόγου διδασκόντων” και για σχολικές μονάδες που λειτουργούν ως “οργανισμοί μάθησης”. Τελικά επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας: η αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά κρατική επιβολή και πειθαρχικός έλεγχος σε κάθε διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης είναι όμως και ένδειξη της πολιτικής αδυναμίας της να πείσει τον κόσμο της εκπαίδευσης και παραδοχή ότι η αυτοαξιολόγηση έχει ήδη ματαιωθεί στην πράξη. 4 μήνες μετά την αρχική εγκύκλιο παραδέχονται ότι τίποτα δεν έχει γίνει και επιδιώκουν να βγάλουν εκθέσεις «αυτοαξιολόγησης» σε λιγότερες από τρεις εργάσιμες εβδομάδες. Τόσο πιστοί παραμένουν στις δήθεν επιστημονικές τους εκθέσεις και στα “τεκμηριωμένα” μεταρρυθμιστικά τους οράματα.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αντίδρασή μας επιδιώκουμε να είναι συλλογική και μαζική όπως και στην προηγούμενη περίοδο. Δε θέλουμε να υπάρξουν Ιφιγένειες. Η κυβέρνηση μας επιστράτευσε όλους: Η μάχη αυτή δε θα δοθεί από τον καθένα μόνο του, δε θα δοθεί μόνο από τους διευθυντές ούτε μόνο από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, αλλά από όλους μας. Θα δοθεί και θα κερδηθεί από ένα πλειοψηφικό συλλογικό ρεύμα αντίστασης κι αγώνα.

Η Γ.Σ. του Συλλόγου καλεί:

τους Συλλόγους Διδασκόντων να περιφρουρήσουν και να μην «αναθεωρήσουν» σε καμία περίπτωση τις αποφάσεις τους και να επιμείνουν μέχρι τέλους στην αντίθεσή τους: έχει τεράστια σημασία και για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Τους συναδέλφους που προΐστανται Σχολικών Μονάδων να συνταχθούν με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που αρνούνται τη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Τη ΔΟΕ

1. να προχωρήσει σε άμεση κλιμάκωση των απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να καλύψει την άρνηση συγκρότησης ομάδων εργασίας.

2. να προχωρήσει άμεσα σε Ολομέλεια Προέδρων.

Την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε τοπικό επίπεδο και να διερευνήσουμε τρόπους ανοίγματος του ζητήματος στους γονείς και την τοπική κοινωνία (επιστολή προς τους γονείς, εκδηλώσεις-συζητήσεις κλπ.)

Αν και εφόσον δεν καταστεί δυνατός ο μη ορισμός των ομάδων εργασίας αξιοποιούμε συντονισμένα τις στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για το μπλοκάρισμα της λειτουργίας τους.

Η μάχη για την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης είναι κομβική, με τεράστια σημασία για το δημόσιο σχολείο, τη ζωή και τη δουλειά μας. Πρέπει λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Ικαρία, 5 Απριλίου 2014

Αρ. Πρωτοκ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Επικοινωνία:

Φώτης Μαντζώρος 6977395607

Λεμονιά Ευστρατουδάκη 6984134079

[email protected]

Προς: Μέλη Συλλόγου,

ΔΟΕ, Δ/νση Π.Ε. Σάμου,

ΜΜΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα