Σύλλογος ΠΕ Ιεράπετρας "Μ. Λιουδάκη": Απόφαση έκτακτης ΓΣ για την αυτοαξιολόγηση

Tweet

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ 6/2/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «Μ. ΛΙΟΥΔΑΚΗ»

Ζούμε τις πιο δύσκολες μέρες της εκπαίδευσης εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την τρόικα. Πέρα των άλλων προβλημάτων, για να δικαιολογήσουν και να μεταθέσουν τις ευθύνες τους, προχωρούν παντού σε «αξιολογήσεις».

Αξιολόγηση

στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς, αξιολόγηση στα νοσοκομεία, αξιολόγηση στο νερό, στην ενέργεια και σε οτιδήποτε θεωρούνταν καθολικό δικαίωμα και σχετικά, δημόσια παρεχόμενο από το κράτος, ώστε να φέρει ένα άμεσο, απτό για τις τσέπες των λίγων αποτέλεσμα: όλα να υποταχθούν πλήρως στη λογική του κέρδους, να γίνουν εμπορεύματα και να αγοράζονται από τον καθένα τόσο και όσο, και αν, το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση. Ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι δίπλα σε ένα ιδιωτικό τομέα που τα πάντα έχουν αξιολογηθεί προς όφελος του εργοδότη πρέπει να υπάρχει ένας δημόσιος τομέας που να του μοιάζει.

Απέναντι όμως σε αυτούς υπάρχουμε εμείς. Η τεράστια πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που διαφωνούμε με κάθε είδους αξιολόγηση. Και λέμε όχι στην αξιολόγησή τους γιατί έχουμε αξίες! Λέμε όχι γιατί η αξιοπρέπεια μας δε μας επιτρέπει να βλέπουμε την κοινωνία και τα παιδιά μας να στενάζουν οικονομικά και να πεινούν. Λέμε όχι γιατί δε δεχόμαστε να βλέπουμε τα σχολεία να διαλύονται. Κάνουμε αυτή την επιλογή με μέτρο τις δικές μας αξίες, τα πιστεύω μας για μόρφωση – κοινωνικό δικαίωμα, για αξιοπρεπή εργασία και σύμφωνα με τις ιστορικές παρακαταθήκες των γονιών μας, των αγώνων του λαού μας και τα όνειρα των παιδιών μας! Αξία για μας έχει η γνώση κι όχι οι κατακερματισμένες δεξιότητες, η μαθησιακή διαδικασία και το περιεχόμενο της κι όχι η μέτρηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Αρνούμαστε να αντιμετωπίζουμε το γονιό σαν πελάτη, την τοπική κοινωνία σαν επενδυτές και τη συζήτηση μαζί της σαν διαφήμιση προϊόντων. Δε θα ακολουθήσουμε το Savoir Vivre των κανονιστικών διατάξεων και των «πρότυπων» βημάτων του εκπαιδευτικού σχεδιασμού γιατί σεβόμαστε την «ιστορία της τάξης». Κάνουμε αυτή την επιλογή γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο-κοινωνικό όφελος και το δικαίωμα για μόρφωση σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά!

Γι αυτό προτείνουμε:

1) Έως 21 Φλεβάρη να συνεδριάσουν όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων και να υπογράψουν πρακτικό με κείμενο που να αντιτίθεται στην αυτοαξιολόγηση. Κατόπιν το Δ.Σ. συγκεντρώνει τα πρακτικά.

2) Έως 28 Φλεβάρη και αφού έχουν συγκεντρωθεί από το Δ.Σ. τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων, καταταγράφονται στο Βιβλίο Πράξεων κάθε σχολικής μονάδας.

3) Έως 7 Μάρτη να οριστεί από το Δ.Σ. στάση εργασίας και να ναυλώσει λεωφορεία για μαζική μεταφορά των συναδέλφων στη Διεύθυνση Π.Ε. Λασιθίου πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και παράδοση των πρακτικών.

4) Κάλεσμα προς τη Δ.Ο.Ε. για σύγκλιση ολομέλειας προέδρων για συντονισμό της δράσης όλων των Συλλόγων.

5) Βάση των παραπάνω το Δ.Σ. να έρθει σε επαφή με Δ.Σ. κι άλλων Συλλόγων για κοινές δράσεις.

6) Δεν εφησυχάζουμε. Το Δ.Σ. να παρακολουθεί τις ενέργειες της διοίκησης σε σχέση με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση κύρηξη στάσης εργασίας και μπλοκάρισμα τους.

7) Η Δ.Ο.Ε. να έρθει επιτέλους σε συνεννόηση με τις άλλες ομοσπονδίες για γενική πολιτική απεργία. Να δείχνει, με ανακοινώσεις της, ότι προσπαθεί και να εγκαλεί δημόσια τις ομοσπονδίες που δε δέχονται κοινό μέτωπο αγώνα.

Η Γ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ιεράπετρας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα