Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβιβάζουν! Κάτω τα χέρια από τα σχολεία!

Ανακοινώσεις16 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«η Αθηνά»

Koρίνης 20, Γαλάτσι. Τηλ-φαξ 210-2912250,

e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Αθηνά», Συλλόγους διδασκόντων και γονέων 26ου-110ου-131ου, 135ου Δημοτικών σχολείων Αθηνών., Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., ΔΟΕ,

διαδίκτυο.

ΚΟΙΝ: Α΄ Δ/νση Π.Ε. Αθηνών, Περιφέρεια Π.Ε. Αττικής.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όχι στην αποδόμηση, τη συγχώνευση των 110ου-131ου Δ.Σχ Αθηνών και τον υποβιβασμό του 26ου και 135ου Δ.Σχ Αθηνών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει την Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Π.Ε. Αττικής και την Α’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών γιατί με άθλια επιχειρήματα υλοποιούν την αποδόμηση και συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου που επιτάσσουν τα μνημόνια, η Τρόικα και διεθνείς τοκογλύφοι.

Προχωρούν και πάλι, παρά τις καθησυχαστικές και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις τους σε δεκάδες συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων και την ένταξη των πολυθέσιων σχολείων που θα προκύψουν στο αντιεκπαιδευτικό μοντέλο των σχολείων ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος.

Η περίπτωση των σχολείων του συγκροτήματος στην οδό Φωκίωνος στην Κυψέλη είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης: Δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συγκροτήματος, που σε ποσοστό 90% φιλοξενεί μαθητές οικονομικά μεταναστών, τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση σε αυτούς, τα δεκάδες παιδιά που υποσιτίζονται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και καταδικάζει την τοπική κοινωνία καταργώντας μια ολόκληρη σχολική μονάδα, μειώνοντας κατά εννέα τουλάχιστον τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, υποβαθμίζοντας πλήρως το παρεχόμενο μορφωτικό και κοινωνικό έργο του Δημόσιου Σχολείου στην περιοχή. Πρόκειται τελικά για μια ακραία αντιεκπαιδευτική και ρατσιστική απόφαση της κυβέρνησης που, από τη θητεία του περιφερειάρχη Κουμέντου, έχει βάλει στο στόχαστρο και σήμερα δίνει τη χαριστική βολή στα σχολεία και τους συναδέλφους ενός συγκροτήματος που δίνουν τη μάχη ενάντια στις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μαθητών και των οικογενειών τους.

Τη στιγμή που τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς, αντισταθμιστική αγωγή, υλικοτεχνική υποδομή, αυξημένες λειτουργικές δαπάνες και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, η Διοίκηση εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου που αποδομεί το δημόσιο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο η Διοίκηση εφαρμόζει την πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και οικοδομεί το φθηνό, αυταρχικό σχολείο των μνημονίων και του ΔΝΤ, ενός σχολείου που εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων στην ημιμόρφωση, προετοιμάζοντάς την για το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις γονέων σε συντονισμένη αντίσταση για να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί των εν λόγω σχολείων.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολείων, που αποδομούν το δημόσιο σχολείο, περιστέλλουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργούν πολυπληθή τμήματα στα σχολεία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, κάθε περίπτωση συγχώνευσης, κατάργησης και υποβιβασμού Δημοτικών Σχολείων μας αφορά όλους, γιατί η συρρίκνωση των σχολείων και οι επικείμενες συμπτύξεις τμημάτων που τις συνοδεύουν, δημιουργούν πληθωρικά τμήματα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μορφωτικά ελλείμματα στους μαθητές μας, αλλά και γιατί το αυταρχικό-αντιδραστικό πλαίσιο της Διοίκησης, προσπαθεί να παραγκωνίσει και να αγνοήσει την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ανάγκες εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών. Αφορά τους συναδέλφους που θα «περισσέψουν» και θα περιφέρονται αναζητώντας οργανική θέση, τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε εγκαταλελειμμένα δημοτικά, τους μαθητές που θα στοιβαχθούν σε πληθωρικά τμήματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Παζάλος Γιώργος

Tags: Σύλλογος ΠΕσυγχωνεύσεις σχολείωνσυγχωνεύσεις τμημάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα