Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Πως συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση

Tweet

5 Οκτώβρη 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Δ.Σ. συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε ο Σύλλογός μας στο ζήτημα της αξιολόγησης ως τώρα, καλεί όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν χωρίς φόβο την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα:

Α) Οι εκπαιδευτικοί

-Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.

- Δεν παραδίδουμε

προγραμματισμό, ούτε δηλώνουμε σχέδιο εργασίας και δεν παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.

-Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.

-Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.

-Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.

-Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Β) Οι διευθυντές των σχολείων

-Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.

-Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.

-Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ή σχέδια δράσης.

-Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.

-Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.

-Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

-Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γ) Όλοι οι συνάδελφοι

-Να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Νοεμβρίου και αφορά αποκλειστικά και μόνο την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

-Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης μπορούμε να δηλώσουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία.

-Καλούμε άμεσα το Σύλλογο για κάθε διευκρίνιση, ενημέρωση, για κάθε πίεση ή παράτυπη εντολή δεχτούμε.

Το Δ.Σ εκτιμά ότι η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στην οποία ο σύλλογος μας έδωσε το δυναμικό του «παρών» όλη την προηγούμενη χρονιά προτάσσοντας τη συσπείρωση και την ενότητα των συναδέλφων και την αντίσταση με όρους μαζικού κινήματος, βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι αμφίρροπη. Η κυβέρνηση κάτω από αυτή μας την αντίσταση υποχρεώθηκε σε σημαντικές καθυστερήσεις στον προγραμματισμό της, σε κινήσεις παρωδία και σε πλείστες περιπτώσεις στη δρομολόγηση μιας καρικατούρας των αρχικών της σχεδίων.

-Ηττημένη χρονικά, η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει το χρονικό της ορίζοντα και αντεπιτίθεται, ξεκινώντας από τώρα, για να ολοκληρώσει μέσα στο 2014: την αξιολόγηση των διευθυντών των σχολείων, το στήσιμο σε κάθε ΠΥΣΠΕ 5μελών επιτροπών εξωτερικών αξιολογητών-ράμπο για την αξιολογηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την άμεση δρομολόγηση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2014-15 (όπου ζητούνται να αναρτηθούν στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ σχέδια δράσης και προγραμματισμός της σχολικής μονάδας-νέες ομάδες εργασίας κλπ), την εκ νέου κλήση σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση μεγάλης μερίδας διευθυντών που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους το καλοκαίρι,… ώστε να περάσει από το 2015 στον κύριο και αποκλειστικό στόχο της, που είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

-Για να περάσει τα σχέδιά της, διαρρέει ψεύδη μέσω των σχολικών συμβούλων πως επίκειται κατάργηση των ποσοστώσεων και σχεδιάζει σε πρώτη φάση την εθελοντική συμμετοχή των συναδέλφων στην αξιολόγηση στοχεύοντας να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς με το απατηλό δέλεαρ της μισθολογικής εξέλιξης.

-Ο σύλλογος «Αθηνά» καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, και να συμμετέχουν σε όλες τις μαζικές διαδικασίες αντίστασης και ανυπακοής που αναπτύσσονται. Να επιδείξουν και πάλι συσπείρωση κι ενότητα για να χαράξουμε συλλογικό αγώνα απέναντι στη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν για κάθε εκπαιδευτικό, για κάθε σχολείο. Μη λησμονώντας πως η επίθεση θα οξύνεται, εάν η δράση μας δε συνδεθεί με την ανάγκη μιας πιο συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική και την αδίστακτη κυβέρνηση των μνημονίων, συνεχίζουμε σε αυτήν την προοπτική να μπλοκάρουμε με συντονισμένη δράση όλα τα μονοπάτια που οδηγούν στην εφαρμογή της αξιολόγησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Tags: Σύλλογος ΠΕαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα