Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Να σταματήσουν οι πιέσεις για την παραβίαση των ωραρίων

Tweet

11 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«η Αθηνά»

Koρίνης 20, Γαλάτσι.

Τηλ-φαξ 210-2912250,

[email protected]

ΠΡΟΣ:

Σχολικούς Συμβούλους της Αθήνας, Α’ Δ/νση, Μέλη μας, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. -ΕΛΜΕ, διαδίκτυο

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ

Κυρίες και κύριοι Σχολικοί Σύμβουλοι,

Με δεδομένη τη δημόσια

διαβεβαίωση της Α΄Διεύθυνσης προς τους συλλόγους της Αθήνας πως καμιά οδηγία δεν εκπορεύτηκε από τη Διοίκηση για αλλαγή των εργασιακών όρων που να αφορά στο εργασιακό και διδακτικό ωράριο, την απασχόληση μαθητών στα κενά των συναδέλφων και την παραμονή μέχρι της 2μμ, όλο και περισσότερο βρισκόμαστε μπροστά στη διαπίστωση ότι από την αρχή της χρονιάς Σχολικοί Σύμβουλοι ασκούν κατά περίπτωση τέτοιες μικρές ή μεγάλες πιέσεις προς τους Διευθυντές των σχολείων και κατ΄ επέκταση στους συλλόγους διδασκόντων, για «εθελοντική συμμόρφωση» στην καταστρατήγηση θεμελιωδών διατάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων με την επίκληση απειλών, φημών και με διασπορά φόβου.

Γνωρίζετε πως οι νόμοι 1566 και 2517, που καθορίζουν το ωράριο των συναδέλφων, είναι σαφείς και ισχύουν για δεκαετίες χωρίς αλλαγές, καθορίζοντας πως το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες και σαφώς διακριτό από το διδακτικό ωράριο, πως με τη λήξη του διδακτικού του ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι διδακτικό!- ν. 1566, άρθρο 13 παρ. 8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση γονέων, τήρηση βιβλίων του σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων) και πως κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη. Επομένως ο εκπαιδευτικός δεν έχει καμιά υποχρέωση απασχόλησης μαθητών στα κενά του ούτε κανένα λόγο να παραμένει στο σχολείο μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη ή υπηρεσιακό σημείωμα για να αποχωρήσει απ΄ αυτό. Επειδή γνωρίζετε επίσης πως το «καθηκοντολόγιο», με το οποίο εσχάτως εξοπλίζονται οι αντιεκπαιδευτικές φαρέτρες, αποτελεί ένα ανενεργό και κατάπτυστο κείμενο για τον κλάδο μας, που κι αυτό δε μπορεί να καταργήσει ή να παρακάμψει το νόμο 1566, σας καλούμε να πάρετε πίσω τυχόν πιέσεις και απειλές για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, γιατί στην ουσία επιχειρούν να διευκολύνουν τα κυβερνητικά σχέδια για μείωση του διδακτικού προσωπικού, μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις συναδέλφων. Κι επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν στις μέρες μας τόσο μεγάλο και αρνητικό διακύβευμα, θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από το εκπαιδευτικό κίνημα!

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές και τις Διευθύντριες να μην υποκύπτουν σε τέτοιες αστήριχτες, απαράδεκτες και παράνομες οδηγίες, από όπου κι αν προέρχονται. Να ζητούν υπογεγραμμένο έγγραφο από όλους και από όλα τα κέντρα εκπομπής τέτοιων οδηγιών, που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων και των εντολών τους, απέναντι στους μάχιμους εκπαιδευτικούς και στο εργασιακό μέλλον ολόκληρου του κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουν αταλάντευτα τα εργασιακά μας δικαιώματα επικαλούμενοι τις συλλογικές αποφάσεις του Συλλόγου Αθηνά και της ΔΟΕ και να ενημερώνουν το Σύλλογο και τα μέλη του Δ.Σ για κάθε αυθαιρεσία. Ο σύλλογος Αθηνά θα προχωρήσει σε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία για τη στήριξη των δικαιωμάτων μας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Παζάλος Γιώργος

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα