Σύλλογος ΠΕ Η Αθηνά: Αλλη μία απεργία στο βρόντο χωρίς κλιμάκωση και προοπτική;

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι. Τηλ-φαξ 210-2912250,

e-mail: [email protected]

16 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣ: Όλους τους συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΚΟΙΝ: ΔΟΕ, Διαδίκτυο

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;

‘Η ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ

ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ KAI ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ;

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί σήμερα τον πολιορκητικό κριό του ΔΝΤ και της ΕΕ στον οδικό χάρτη της πλήρους εφαρμογής των μνημονίων , της επέλασης των δυνάμεων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της επικυριαρχίας της χώρας από την ολιγαρχία του πλούτου. Δεν ξεγελούν κανέναν οι συνεχείς απόπειρες επικοινωνιακής διαχείρισης με τους γνωστούς εκβιασμούς «για το ευρώ και την επόμενη δόση», ούτε οι απατηλές κορόνες για επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση, ενόσω δρομολογούνται ήδη, με λεόντειους όρους και ρήτρες, το τρίτο μνημόνιο, οι δανειακές συμβάσεις, το νέο μεσοπρόθεσμο, που συνεχίζουν την κοινωνική καταστροφή με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τον οριστικό ενταφιασμό ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα.

Η ζωή που μας επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει εκατομμύρια ανέργους. Έχει λουκέτα σε σχολεία και νοσοκομεία, Έχει απίστευτη φορολογική επιδρομή, σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί κατά χιλιάδες, την απειλή της αξιολόγησης που θα εξορμά για να υποτάξει και να απολύσει, αύξηση στο ωράριο, απλήρωτη εργασία, δουλειά όποτε κι όταν θέλει η Διοίκηση, το αφεντικό. Έχει λεηλασία του κοινωνικού δημόσιου πλούτου.

Για να περάσουν τα σχέδια τους οι κρατούντες, επιλέγουν τη στρατηγική της έντασης, με κρατική τρομοκρατία και βία. Κάθε πράξη αντίστασης, εργατικής, κοινωνικής διαμαρτυρίας και σύγκρουσης την χαρακτηρίζουν ως εστία ανομίας και την ποινικοποιούν, εισάγοντας το ενδεχόμενο ανοικτής παρανομίας κάθε κοινωνικοπολιτικής και εργατικής δράσης. Απαγορεύουν και ποινικοποιούν τις επικίνδυνες για το σύστημα απεργίες και συλλογικές δράσεις , επιτάσσουν τους απεργούς στα ΜΜΜ και τους ναυτεργάτες, καταστέλλουν με τα ΜΑΤ τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους νεολαίους. Απειλούν, συλλαμβάνουν και διώκουν εργαζόμενους και νεολαίους που διαμαρτύρονται για τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και συνολικά κυβερνούν δια πυρός και σιδήρου, με κρατική τρομοκρατία και βία, χημικά, συλλήψεις Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αξιοποιώντας κατά το δοκούν τη δράση των φασιστών και της συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, της σύγχρονης χούντας της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που σε αγαστή συνεργασία με τα αργυρώνητα ΜΜΕ στήνουν σενάρια διαχείρισης, ελέγχου και αντιμετώπισης της κοινωνικής διαμαρτυρίας, συκοφαντούν, παραπλανούν ποινικοποιούν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και παράλληλα αναπροσαρμόζουν την καθεστωτική τακτική τους σε πολιτικό-οικονομικό-επικοινωνιακό,-κατασταλτικό επίπεδο, προκειμένου να αποτρέψουν ή να τσακίσουν μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση του κόσμου της εργασίας.

Διανύουμε ήδη την έκτη χρονιά ύφεσης κι ενώ οι άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετές χιλιάδες, οι σιτιζόμενοι στα διάφορα συσσίτια ακόμα περισσότεροι, ενώ η πραγματικότητα των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία της χώρας σοκάρει, συνεχίζουν με εκβιασμούς, μαύρη προπαγάνδα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και με ιδεολογική τρομοκρατία, να παίρνουν συνεχώς νέα μέτρα.

Η συγκυβέρνηση τρεκλίζει κάτω από το βάρος της ασφυκτικής κοινωνικής πίεσης. Ούτε τα σιδερόφραχτα ΜΑΤ, ούτε οι τόνοι των χημικών, ούτε η κρατική βία και ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών, ούτε οι ναζιστικές συμμορίες, ούτε η πληρωμένη δημοσιογραφία, ούτε οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή.

Όμως, η οργή πρέπει να πάρει δημόσια έκφραση: πρέπει να κατεβεί στο δρόμο και να πάρει καθολικά χαρακτηριστικά, παίρνοντας εμείς, οι εργαζόμενοι της βάσης, την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, πέρα κι έξω από τα στημένα ραντεβού του, ξεπουλημένου και υποταγμένου στα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, κρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της παρακολουθητικής και ανέξοδης στάσης της ΔΟΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη περίοδο, όταν οι αγώνες των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και των ναυτεργατών έβαζαν την σπίθα για έναν διακλαδικό συντονισμό και την έναρξη μιας γενικής ή διακλαδικής απεργίας διάρκειας, η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την στάση τους αρνήθηκαν τη γενίκευση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, επιδιώκοντας την κοινωνική ειρήνη, δηλ την αποσυμπίεση και αφυδάτωση των εργατικών αγώνων. Και συνεχίζουν αυτή τη στάση τους με την προκήρυξη μιας ακόμα απεργίας στο βρόντο, χωρίς συνέχεια και κλιμάκωση, σε ένα κινηματικά άνυδρο τοπίο, η οποία θα φέρει και πάλι την απαγοήτευση στον κόσμο της εργασίας

Είναι προφανές ότι μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή μας. Δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση η οικονομική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να παλέψουμε για να μην καταντήσουμε σύγχρονοι σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Ενότητα όλων των εργαζομένων, αντίσταση και αγώνας μέχρι τη νίκη είναι η μόνη διέξοδος και απάντηση με ένα μεγάλο, πανεκπαιδευτικό, κοινωνικό, εργατικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους, αιτήματα, ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα που θα απαντά στην καπιταλιστική κρίση από την πλευρά των εργαζομένων

Ένα μέτωπο ικανό να πετύχει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές: την ανατροπή της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Τρόικα και την ακύρωση όλων των συνθηκών και των συμβάσεων που υπογράφτηκαν μαζί της, την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ, τη μη αναγνώριση-διαγραφή του Χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση του Κεφαλαίου, την απόδοση στο λαό της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ξεσηκωμός και εξέγερση, για να δοθούν χρήματα σε όλο το κοινωνικό πεδίο για μισθούς – συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κοινωνικές υποδομές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Ένα μέτωπο που θα ζει και θα αναπνέει δικτυωμένο στις Γ.Σ των σωματείων και των γειτονιών, στις πλατείες και στις λαϊκές Συνελεύσεις, στα δίκτυα αλληλεγγύης και στα κινήματα αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής, που θα χτίζεται στην ανάγκη ενός πανεργατικού- παλλαϊκού ξεσηκωμού και εξέγερσης και την εκδήλωση γενικής πολιτικής απεργίας διάρκειας ή διακλαδικών απεργιών διάρκειας, καταλήψεων δημόσιων οργανισμών, κρατικών κτιρίων και υπηρεσιών, εκπαιδευτικών υπηρεσιών αλλά και σχολείων -που να γίνουν κέντρα αγώνα, αντιπληροφόρησης, αντιμαθημάτων και δράσης και κοινών συνελεύσεων με γονείς- και άλλων μορφών αγώνα, με μαχητικά συλλαλητήρια σύγκρουσης και αντίστασης, μέχρι την ανατροπή και τη νίκη.

Σήμερα απαιτείται μια διαρκής όξυνση της σύγκρουσης, προϋπόθεση της οποίας είναι η συμμετοχή, η συναπόφαση και κυρίως η στόχευση ότι ο κόσμος της εργασίας μπορεί να πάρει τους αγώνες στα χέρια του. Ώστε ο κόσμος της εργασίας να μπλοκάρει με κάθε μέσο και τρόπο το πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας εξαθλιώνει, να ανατρέψει συγκυβέρνηση-τρόικα-Δ.Ν.Τ.–Ε.Ε. και να καταργήσει στην πράξη τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και όλα τα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Παζάλος Γιώργος

Tags: Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά
Keywords
απεργια, αθηνα, χρυση αυγη, δοε, kai, ΔΝΤ, επιμηκυνση, μνημονιο, σχολεια, απεργιες, μμμ, ματ, συλληψεις, δραση, μμε, νέα, διαδηλωσεις, μετρο, σπιθα, δηλ, προβάλλει, τροικα, τραπεζες, συμμετοχή, ΓΣΕΕ, σταση εργασιας, ΑΔΕΔΥ, απεργια μμμ, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια μμε, στημενα, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, δημαρ, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, φορολογια 2013, η ζωη, βγαινουν, δοε, δουλεια, δωρεαν, εργασια, μμε, νεα μετρα, προγραμμα, υγεια, mail, αγωνες, αυξηση, ασφαλιστικο, αφυδατωση, γονεις, δηλ, διοικηση, διαδικτυο, δικτυα, ευρω, ειρηνη, εκφραση, εστια, ζωη, υποθεση, θοδωρης, κυβερνηση, λεηλασια, ματ, μεσοπροθεσμο, νικη, νοσοκομεια, προβάλλει, ξεσηκωμος, παιδια, πεδιο, ραντεβου, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτια, σφυρι, σχεδια, τηλ, φαξ, φορολογικη, χημικα, αφεντικο, αγωνας, kai, οργη, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα