Σύλλογος ΠΕ Γιάννης Ρίτσος: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά

Στις 10 Μάρτη γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών, κατηγορούμενων για συμμετοχή στις πολυάριθμες κινητοποιήσεις και απεργίες που οδήγησαν τελικά στην πτώση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Οι εννέα αγωνιστές

κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γεν. Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι: Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Μπιχάκης, Ρίζος, Τζανέτος, Τσουκάτος και Τσουρής.

Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας - της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ, καθώς και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που έσπειραν φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Απέναντι στην πεισματική αντίσταση του κόσμου της εργασίας, προσπάθησαν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους εξαπολύοντας σωρεία δικών και διώξεων σε όλη τη χώρα.

Παρ’ όλες τις διώξεις ο λαός αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων και της Τρόικας και ανέτρεψε τέσσερις κυβερνήσεις. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στην απαίτηση όλων αυτών να σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές των κινημάτων. Αυτή τη στιγμή άλλοι πρέπει να λογοδοτήσουν και πρώτα από όλα όσοι σπέρνουν τον φόβο απέναντι στους αγωνιστές που αντιστάθηκαν στη λεηλασία του τόπου μας. Η εξέλιξη και αυτής της άδικης δίκης θα κρίνει και αν η πολιτική ήττα των μνημονιακών πολιτικών θα δώσει τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και τη βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Κλείστε τα εισιτήριά σας με την AEGEAN εδώ -Επιλέξτε από και προς και δείτε πόσο κοστίζει

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Μολάοι 3/3/2015

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» Αρ.Πρωτ: 78

Πληροφ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ ΠΡΟΣ:

Δ/νση: Μολάοι

Ταχ.Κωδ: 230 52 Δ.Ο.Ε

Τηλ: 2732082682/6978697160 Κοιν.:1.ΑΔΕΔΥ

Fax:2732082682 2.Τα μέλη Συλλόγου

Email:[email protected] 3.Σύλλογοι ΠΕ

Ιστολόγιο: syllogosgritsos.blogspot.com 4.ΜΜΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Γιάννης Ρίτσοςαγωνιστέςψήφισμα συμπαράστασης
Keywords
Τυχαία Θέματα