Σύλλογος ΠΕ "Γιάννης Ρίτσος": Ορισμός των περιφερειών, της έδρας και των σχολείων δικαιοδοσίας των Σχολικών Συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου

Tweet

Μολάοι, 03/09/13 Αριθ.πρωτ: 179ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»Δ/νση: ΜολάοιΤαχ.Κωδ: 230 52 Πληροφ: Παπαδοπούλου ΕλισάβετΤηλ: 6978697160 Fax:[email protected]ΠΡΟΣ:Τον Υπουργό Παιδείαςκ.Αρβανιτόπουλο Κων/νοΚοιν.:1.Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου2.Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας3.Δ.Ο.Ε.4.Αιρετούς ΠΥΣΠΕ5.Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ6.Σύλλογοι Π.Ε.7.Τα μέλη μας8.Μ.Μ.ΕΘέμα: «Ορισμός των περιφερειών, της έδρας και των σχολείων

δικαιοδοσίας των Σχολικών Συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου»

Με τη με αριθμ. πρωτ. 4223/31−5−2013 πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε την ανακατανομή των περιφερειών, των εδρών και των σχολείων δικαιοδοσίας των σχολικών συμβούλων.

Όλες αυτές οι ανακατανομές συνηγορούν στο ότι προετοιμάζεται το έδαφος για να λάβει χώρα η « Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών». Για την οποία , Αξιολόγηση, θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι, ως νέος θεσμός, θα έχει ορθές, λογικές και αξιοκρατικές βάσεις.

Τίποτα τέτοιο όμως δε βλέπουμε ακόμα και σε αυτήν την πρώιμη κίνηση, αφού ακόμα και ένα απλό μοίρασμα σχολικών μονάδων ανά περιφέρεια με γνώμονα γεωγραφικό, οι μονάδες είναι ανακατεμένες προς χάριν τάχα της ισοκατανομής του εκπαιδευτικού δυναμικού της Λακωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια είχε 167 εκπαιδευτικούς και με την ανακατανομή (Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και το Δημοτικό Σχολείο Γκοριτσά-Σκούρας μετακινείται από την 1η στην 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια) μειώθηκαν σε 141.

Στη 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια είχε 125 εκπαιδευτικούς και με την ένταξη Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου και του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών,προερχόμενα από την 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια, οι εκπαιδευτικοί αυξήθηκαν στους 139.

Στην 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια το εκπαιδευτικό δυναμικό ήταν 119.Όμως με τη μετακίνηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και του Δημοτικού Σχολείου Γκοριτσάς-Σκούρας από την 1η στην 3η Περιφέρεια ,οι εκπαιδευτικοί αυξήθηκαν στους 137.

Συμπερασματικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου επιθυμούσε η κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια δημοτικής εκπαίδευσης να έχει περίπου τον ίδιο αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 140)που θα δέχονται την παιδαγωγική καθοδήγηση του αρμόδιου σχολικού συμβούλου.

Έτσι προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

Πρώτον,γιατί θα πρέπει ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που έχει έδρα τους Μολάους να κάνει 50 λεπτά για να μεταβεί στη Σπάρτη, προκειμένου να καθοδηγήσει παιδαγωγικά τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης ,καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Γκοριτσάς –Σκούρας;

Δεύτερον,μήπως κάποιοι δεν μποπούσαν να συνεργαστούν με τον προηγούμενο σχολικό τους σύμβουλο και μετακινούνται σε άλλη Εκπαιδευτική Περιφέρεια,προκειμένου να αξιολογούν θετικά από το νέο σχολικό τους σύμβουλο;

Τρίτον,γιατί δεν επελέγησαν στην ανακατανομή των περιφερειών εκείνες οι σχολικές μονάδες, που είναι κοντά στα όρια των Εκπαιδευτικών Περιφερειών;

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου κατέθεσε ακόμη δύο προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από το Υπουργείο και σας τις παραθέτουμε παρακάτω:

Πρώτον,όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι να έχουν έδρα τη Σπάρτη και δεύτερον, η 70η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής να έχει δύο σχολικούς συμβούλους.

Εν κατακλείδι,οι δάσκαλοι/ες του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Σπάρτης και του Σχολείου Γκοριτσάς-Σκούρας καλούνται σε μια απλή σύσκεψη της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, στις 6/9/2013,στα Παπαδιάνικα Λακωνίας και θα χρειαστούν να διανύσουν απόσταση μιας ώρας,προκειμένου να συναντηθούν με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ.Σίδερη(εκτελεί χρέη σχολικού συμβούλου 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘Γιάννης Ρίτσος’ προτείνει να γίνει έλεγχος από μέρους του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. θα εξυπηρετήσει πραγματικούς παιδαγωγικούς σκοπούς ή θα δυσχεραίνει αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς;

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαδοπούλου Ελισάβετ Συμεών Τζούβαλης

Tags: Σύλλογος ΠΕΕπισυνάψεις: fek1566_21_iounioy_2013.pdf orismos_perifereiwn_edras_sxoleiwn_2013.pdf Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα