Σύλλογος ΠΕ "Γιάννης Ρίτσος": Η βιωσιμότητα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μολάοι, 22/03/12
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» Αριθ.πρωτ: 65
Δ/νση: Μολάοι
Ταχ.Κωδ: 230 52 ΠΡΟΣ:
Πληροφ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ
Τηλ: 6978697160 Δ.Ο.Ε.
Mail: [email protected] Κοιν.:
1.Τα μέλη μας
2.Σύλλογοι Π.Ε.
3.Μ.Μ.Ε.
Θέμα: «Η βιωσιμότητα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.»

Μετά την
ολοκλήρωση της ολομέλειας των προέδρων αναμέναμε μία δραστική πρόταση της Δ.Ο.Ε. για τα μισθολογικά, ασφαλιστικά ζητήματα και για την αξιολόγηση, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς. Στην ολομέλεια, οι πρόεδροι των συλλόγων περιέγραφαν την αξιολύπητη καθημερινή ζωή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί όταν οι μισθοί δεν έφταναν για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες αφού είχαν πέσει κάτω από 1000 ευρώ, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν κάλυπταν ούτε τα φάρμακα ούτε τις ιατρικές επισκέψεις, όταν οι διευθυντές των σχολείων άρχισαν να εκφοβίζουν τους συναδέλφους τους για την επικείμενη αξιολόγηση.
Τώρα οι μισθοί μας με την πολιτική των μνημονίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε έπεσαν στα 500 και στα 600 ευρώ και σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν αντέχει άλλο. Τα ψηφίσματα που στέλνει η Δ.Ο.Ε δε γεμίζουν τα άδεια ψυγεία των εκπαιδευτικών, δεν προσφέρουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δε δίνουν απάντηση στον εκφοβισμό της αξιολόγησης.
Στο νομό Λακωνίας το 50% των εγγεγραμμένων εκπαιδευτικών είναι νεοδιόριστοι και αντί να κρατούν ημερολόγιο σχολικής ζωής , κρατούν ημερολόγια κατάδικου, δεν κοιτούν μπροστά, αλλά γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
Ντρεπόμαστε να ζητήσουμε τα 27 ευρώ για την ετήσια συνδρομή προς τη Δ.Ο.Ε., όταν η Δ.Ο.Ε. βλέπει το σπίτι του εκπαιδευτικού να καίγεται και γυρίζει την πλάτη. Με αυτή την απραξία, να αναμένετε τις συνέπειες των πράξεων σας!
Δε θέλουμε να καταργηθεί ο συνδικαλιστικός μας φορέας, αλλά θέλουμε να γίνει ενεργητικός ,όχι ανεκτικός, να συγκρουστεί τώρα για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων. Σαν συνδικαλιστικό όργανο είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στους συλλόγους και στους εκπαιδευτικούς. Είναι πιο ισχυροί οι χαλυβουργοί ή οι ναυτεργάτες που κάνουν απεργίες διαρκείας και διεκδικούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα του κλάδου τους; Στα 800 ευρώ μισθό δεν κάνατε τίποτα και φτάσαμε στα 500 και στα 600, κ
Keywords
Τυχαία Θέματα