Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Νέα αυταρχική εγκύκλιος για την αυτοαξιολόγηση

Tweet

Ο Σύλλογος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ο υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νεά αυταρχική εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση που είναι μία επίδειξη "πολιτικής πυγμής, ανδρείας και αρετής".

ΝΕΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΗΣΗ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΥΓΜΗΣ, ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ»

ΤΟΥ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ» Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Σήμερα,

24/3/2014, ημέρα που εκατοντάδες σύλλογοι διδασκόντων αξιοποίησαν την ευκαιρία να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας, αυτή τη μέρα το τρομοκρατημένο Υπουργείο με τη νέα εγκύκλιο υπ. αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014 προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4/4/2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας. Σήμερα το Υπουργείο με μια κίνηση απόλυτου αυταρχισμού δηλώνει την ουσιαστική του ήττα του.

Είναι σαφής η απεγνωσμένη προσπάθεια του Υπουργείου να ανακόψει το ορμητικό ρεύμα αντίστασης στην αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση.

Προσπαθεί τα πρακτικά που γράφτηκαν σήμερα να ξεγραφτούν και να γίνουν τάχα μου πρακτικά συναίνεσης. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

· Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων που εκφράστηκε με τη συλλογή υπογραφών που έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 93%

· Η ακύρωση όλων των σεμιναρίων που επιχείρησαν οι σχολικοί σύμβουλοι

· Η ακύρωση του σεμιναρίου της αφρόκρεμας της διοικητικής πυραμίδας

· Το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργήθηκε με τη σύνταξη πρακτικών μη συγκρότησης ομάδων εργασίας

ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» ΥΠΟΥΡΓΟ

στη λήψη της σημερινής αποκρουστικής απόφασης, να διατάξει δηλαδή την περισσότερο ευάλωτη ομάδα της διοικητικής πυραμίδας, τους διευθυντές σχολείων, να σταθούν απέναντι στη βούληση των συναδέλφων.

Η σημερινή εγκύκλιος σβήνει μεμιάς όλο το μελάνι που έχει χυθεί για να πείσει την εκπαιδευτική κοινότητα ότι η αυτοαξιολόγηση ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης.

Είναι προφανές στον καθένα ότι η ελευθερία ενισχύεται με διαταγές και υπακοή ενώ η εμπιστοσύνη χτίζεται με σχέσεις φόβου. Είναι τόσο προφανές!

Είναι επίσης προφανής η κατάπτωση των έωλων και καθησυχαστικών επιχειρημάτων των πάσης βαθμίδας διοικητικών στελεχών που μας έλεγαν έξω από το Υπουργείο «αφήστε μας να πάμε μέσα να τους τα πούμε», «και εμείς μαζί σας είμαστε», «πρέπει να γίνουν κινήσεις που να άρουν την βάσιμη καχυποψία των εκπαιδευτικών».

Είναι στιγμή που ο καθένας πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Τα μισόλογα περισσεύουν. Οι επιστημονικές ενώσεις διευθυντών, διευθυντών εκπαίδευσης και σχολικών συμβούλων πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Πόση παιδαγωγική επάρκεια πρέπει να έχει κανείς για να καταλάβει ότι η επιβολή, ο καταναγκασμός δεν χωρούν σε χώρους μόρφωσης και πολιτισμού;

Πόση πολιτική ανεπάρκεια πρέπει να έχει κάποιος για να υποτάσσεται διαρκώς με κάθε τρόπο και οποιαδήποτε κόστος στις επιταγές των ΟΟΣΑδων, των Τροϊκανών και των ΔΝΤούδων;

Αυτή η εγκύκλιος μόνο οργή μπορεί να δημιουργήσει.

Το δρόμο που περπατήσαμε μέχρι σήμερα, θα περπατήσουμε και πάλι…

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ.

Η συναίνεση δεν κερδίζεται με διαταγές, το παιδαγωγικό κλίμα δε χτίζεται με εκφοβισμούς.

Η τυπική νομιμότητα των εντολών της τελευταίας εγκυκλίου θα πρέπει να διερευνηθεί δεδομένου ότι τα άρθρα που επικαλείται στο Φ.353.1./324/105657/Δ1 8-10-2002 (νόμος Ευθυμίου) δε δίνουν το δικαίωμα στο/η διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας να ορίσει εκπαιδευτικούς για τις ομάδες εργασίας.

Καλούμε:

· Τους συλλόγους διδασκόντων να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία αποφάσισαν τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

· Τους διευθυντές των σχολείων να μη «διατάξουν» τη συγκρότηση καμίας ομάδας εργασίας πριν τις 4/4 ώστε ο κλάδος να μπορέσει να πάρει συλλογικές αποφάσεις. Η εγκύκλιος ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία την 4η Απριλίου.

· Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να έχουν δρομολογηθεί οι πρώτες συλλογικές μας δράσεις. Να καλέσει σε ακύρωση του σεμιναρίου 28-30/3, να προχωρήσει σε έκτακτες ΓΣ και σε ολομέλεια προέδρων.

· Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την υποχρεωτική συγκρότηση ομάδων εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

www.p-e-filis.gr

Άνω Λιόσια 24.3.2014

[email protected]

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Δ Αττικής, Αιρετούς

ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της

περιοχής μας.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλήςαυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα