Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών Π. Ε. – Ιδιαίτερα προβλήματα εκπ/κών ειδικοτήτων και αναπληρωτών εκπ/κών

Tweet

Ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου δημοσίευσε δύο κείμενα που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα ιδιαίτερα προβλήματα των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία ειδικοτήτων αλλά και των αναπληρωτών. Επίσης δημοσίευσε κείμενο που αφορά στο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Διαβάστε παρακάτω τα δύο κείμενα.

Θέμα: « Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών

Π. Ε. – Ιδιαίτερα προβλήματα εκπ/κών ειδικοτήτων και αναπληρωτών εκπ/κών».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ύστερα από τις συναντήσεις – ενημερώσεις που είχε με τα μέλη του Συλλόγου ειδικοτήτων & αναπληρωτών και με βάση τα θέματα που έβαλαν οι συνάδελφοι σε αυτές (τις συναντήσεις) αποφασίζει ομόφωνα:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε το γεγονός της απαράδεκτης ως τώρα ολιγωρίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων για τους εκπαιδευτικούς της Π. Ε.

Αντίθετα η πολιτκή ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε στην έκδοση του Π. Δ. 28/2014 περί «υποχρεωτικών μεταθέσεων» των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να αναιρείται το με αγώνες κατακτημένο εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών να επιλέγουν με δική τους απόφαση αν θα μετατεθούν ή όχι (κατάργηση του αμετάθετου). Με το συγκεκριμένο Π. Δ. το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου»για χιλιάδες συναδέλφους που θα βρεθούν σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που υπηρετούν προκειμένου να ικανοποιηθούν «οι ανάγκες της υπηρεσίας» σε εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών ικανοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές της διάλυσης της Δημόσιας Εκπ/σης που μας επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που μετατάχτηκαν υποχρεωτικά από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση (καθηγητές γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών, καλ­λιτεχνικών, φυσικής αγωγής, πληροφορικής, δραματικής τέχνης, θεατρικών σπουδών) σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί βιώνουν μια παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, αφού έξι μήνες μετά τη μετάταξή τους, δεν έχουν πάρει ακόμα οργανικές θέσεις, όπως είχε δεσμευτεί το ΥΠΑΙΘ. Παρόλες τις δεσμεύσεις όμως το ΥΠΑΙΘ δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία και δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση για τη σύσταση οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

Χαρακτηριστικό της ολιγωρίας του ΥΠΑΙΘ και της αδιαφάνειας που επικρατεί γύρω από το ζήτημα των μετατάξεων είναι πως ακόμα δεν έχουν εξεταστεί όλες οι ενστάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που υπηρετούν εδώ και έξι μήνες.

Η όλη διαδικασία των μετατάξεων καθώς και η εξέλιξή της, οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται επίσης χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν οργανική θέση και περιφέρονται ανά την Ελλάδα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος μοριοδότησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την πρωτοβάθμια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου απαιτεί :

την ενιαία μοριοδότηση των μεταταχθέντων με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,

τη διαφάνεια στη διαδικασία των μεταθέσεων και μετατάξεων,

την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (τόσο για τους μεταταγμένους όσο και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Π. Ε.).

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Π. Δ. 28/2014 περί υποχρεωτικών μεταθέσεων και την έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών άμεσα.

Αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με βάση όσα τέθηκαν από τους ίδιους στο Δ. Σ. του Συλλόγου μας, απαιτούμε:

την κατάργηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και την πρόσληψη των αναπληρωτών συναδέλφων μας από τις δαπάνες του Γ. Κ. Π. με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά το 2010, ώστε να προσμετράται η προϋπηρεσία τους στο μόνιμο διορισμό τους,

μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των σχολείων και όχι αυτών που επιβάλλει η τρόικα.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο . Ε. να επιληφθεί άμεσα και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την κατάκτησή τους.

Μαρούσι 5 – 3 – 2014

Αρ. Πρ.: 70

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

[email protected]

http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

ΠΡΟΣ: ΥΠΑΙΘ, Δ. Ο. Ε, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε, Μέλη Συλλόγου μας.

Θέμα: « Πειθαρχικό δίκαιο για τους Δ. Υ.»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπκών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την αγανάκτηση και ανησυχία των εκπαιδευτικών της Π. Ε. αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής των κείμενων διατάξεων και των επιπτώσεών τους στους εκπαιδευτικούς (Δημοσίους υπαλλήλους) που αφορούν το Πειθαρχικό Δίκαιο για τους Δ. Υ, όπως ορίζεται από τους νόμους: 3528/07, 4057/2012, 4093/2012, 4111/2013, 4203/2013, 4210/2013 αποφασίζει ομόφωνα:

Θεωρώντας απαράδεκτο και άδικο για τους εκπαιδευτικούς και τους Δημοσίους Υπαλλήλους εν γένει το γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται με εμπλοκές σε «πειθαρχικά παραπτώματα» που επισείουν δυνητικές αργίες, ακόμα και για ζητήματα αστικών δικαστικών διαφορών ή ανυπόστατων καταγγελιών σε βάρος συναδέλφων, οι οποίες πριν ακόμα τελεσιδικίσουν δημιουργούν αφόρητες καταστάσεις πίεσης στους Δ. Υ., οδηγώντας τους να τελούν και να λειτουργού υπό το καθεστώς του φόβου και της διαρκούς απειλής, απαιτούμε την άμεση κατάργηση – αναθεώρηση των διατάξεων των παραπάνω νόμων αναφορικά με το πειθαρχικό δίκαιο των Δ. Υ.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπ/σης, οι οποίοι με το φιλότιμο και τις γεμάτες από αυταπάρνηση προσπάθειες τους στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου σήμερα, επιβάλλεται να ασκούν το λειτούργημά τους υπό το καθεστώς της παιδαγωγικής ελευθερίας – δημοκρατίας και ανεκτικότητας που είναι απαραίτητες για την επίτευξη του έργου τους.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να πάρει θέση επί του θέματος και την κυβέρνηση να καταργήσει – αναθεωρήσει τις κείμενες διατάξεις των νόμων για το πειθαρχικό δίκαιο των Δ. Υ.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να αναλάβει δράσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη της κατάργησης των συγκεκριμένων διατάξεων που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο των Δ. Υ. πιέζοντας γι’ αυτό προς κάθε κατεύθυνση.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα