Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Β Αθήνας την Τρίτη 18/11

Μαρούσι 15 – 11 – 2014

Αρ. Πρ.: 179

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

[email protected]

www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Προς: Μέλη Συλλόγου μας

Κοιν.: Δ. Ο. Ε.

Θέμα: «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 / 11 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ύστερα από αλλεπάλληλες

προσπάθειες και παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια για τα ιδιαίτερα προβλήματα των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο διευθετούνται από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της διοίκησης της εκπ/σης τα ζητήματα που αφορούν τη διδασκαλία των συγκεκριμένων μαθημάτων και της ανάθεσης ωρών στις συγκεκριμένες συναδέλφους (εκτός διδασκαλίας των μαθημάτων τους) με στόχο την «εξάντληση» του ωραρίου τους (εξοντώνοντας και τις ίδιες από τις μετακινήσεις σε τέσσερα ή πέντε σχολεία) προκειμένου να εξοικονομηθούν θέσεις Δασκάλων που θα έπρεπε να δουλεύουν στα ολοήμερα, δημιουργώντας έτσι αρνητικά φαινόμενα για τη λειτουργία των σχολείων.

Ιδιαίτερα φέτος, αυτά τα φαινόμενα έχουν πάρει το χαρακτήρα μόνιμης επιδημίας. Πατώντας η διοίκηση στην ανάγκη των συναδέλφων για δουλειά, τους βάζει να κάνουν στα σχολεία «ό,τι νάναι» προκειμένου να καλύψει τα κενά χωρίς τοποθετήσεις. Είναι όλα αυτά παιδαγωγικά ; Είναι νόμιμα ; Μπορούν καθηγητές Αγγλικών- Γαλλικών - Γερμανικών να κάνουν μελέτη στο ολοήμερο; Μπορούν καθηγητές Γερμανικών να διδάσκουν οτιδήποτε στην Α΄ και στη Β΄ τάξη; Μπορούν να δώσουν εγγράφως τις εντολές τους αυτές στον κάθε συνάδελφο που τον υποχρεώνουν να κάνει άλλα αντί άλλων ; Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου θεωρεί ότι : «ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ «ΤΡΥΠΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ».

· Απαιτούμε μικρά τμήματα των 10-12 μαθητών, με παράλληλη διδασκαλία Γαλλικών – Γερμανικών στα ίδια τμήματα.

· Να τοποθετηθούν στα σχολεία τώρα μόνιμοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών.

Για όλα αυτά σε καλούμε την Τρίτη 18 του Νοέμβρη 2014, στις14:00 σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση, ο Σύλλογος κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα από 14:00 μ. μ. έως 16:000 μ. μ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα