Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Ολοι στην έκτακτη ΓΣ στις 5/2

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Δευτέρα 5 – 2 – 2018 στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 – Μαρούσι)

Ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 15 – 1 – 2018 το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη διαδικασία του «επείγοντος», ύστερα από θύελλα απεργιακών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών των εργαζόμενων. Το πολυνομοσχέδιο κλείνει την 3η αξιολόγηση. Ο αγώνας των εργαζόμενων και του λαού ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές – αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή των πολιτικών αυτών, του μνημονιακού καθεστώτος και των κάθε είδους εκφραστών – διαχειριστών του που τις επιβάλλουν.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος (πολυνομοσχέδιο)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ακυρώνεται επί της ουσίας η δυνατότητα ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να κηρύξει 24ωρη απεργία αφού, για «τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμιο σωματείο απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία είναι ένα μέτρο με σαφές ταξικό πρόσημο που στοχεύει στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα προτείνει ότι η ψηφοφορία για την απεργία πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, με χρήση του ΑΜΚΑ κάθε εργαζόμενου!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Επιβάλλεται το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους πλειστηριασμούς, ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, η λαϊκή κατοικία και η λαϊκή περιουσία μετατρέπονται σε βορά των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υποχρεωτικό 30ωρο

Το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με την προηγούμενη διάταξη του ν.1566/85. Αν δεν άλλαζε όμως τίποτα ποια θα ήταν η ανάγκη νέας νομοθεσίας; Τι αλλάζει λοιπόν:

Η νέα διατύπωση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο είναι σαφέστατα δυσμενέστερη της προηγούμενης διατύπωσης του ν.1566/85. Συγκεκριμένα, προσθέτει στις μέχρι τώρα προβλεπόμενες υποχρεώσεις που συνεπάγονται υποχρεωτική παραμονή πέραν του διδακτικού ωραρίου τα παρακάτω: προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, καταχώρηση – ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, επίβλεψη σχολικών γευμάτων.Η νέα ρύθμιση φιλοδοξεί να μετατρέψει την παραμονή εκπαιδευτικών στο σχολείο πέραν των ωρών διδασκαλίας από εξαίρεση σε κανόνα. Με την προηγούμενη ρύθμιση του ν.1566/85 η παραμονή των εκπαιδευτικών και πέραν του διδακτικού τους ωραρίου ήταν υποχρεωτική μόνο σε έκτακτες περιστάσεις ή κάποιες ημέρες που οι περιστάσεις το απαιτούσαν, όπως γιορτές και εκδηλώσεις, τήρηση βιβλίων του σχολείου, ενημέρωση γονέων και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Ο νέος κατάλογος υποχρεώσεων περιλαμβάνει δραστηριότητες που υφίστανται σχεδόν σε καθημερινή βάση!Σε σχέση με μια σειρά από δραστηριότητες που προβλέπει η νέα ρύθμιση, όπως π.χ. η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, είναι τουλάχιστον πλεονασμός να επισημάνουμε την απουσία κατάλληλης υποδομής για την πραγματοποίησή τους στο σχολικό χώρο με ευνοϊκούς όρους.Ο «προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου» πραγματοποιείται έτσι κι αλλιώς από το Σύλλογο Διδασκόντων στην αρχή κάθε σχολικού έτους, επομένως, εμπίπτει στην διάταξη της παρ. 2 του Κεφ. ΣΤ του άρθρου 11 του Ν.1566/1985. Η ρητή διατύπωσή του, σε συνδυασμό με την «αποτίμηση» παραπέμπει ευθέως στη δυνατότητα, οι χρονοβόρες διαδικασίας της υπό προώθηση αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας να ενταχθούν και αυτές στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.Η επίβλεψη των γευμάτων δεν αφορά (σε αυτή τη φάση) στην ώρα της σίτισης στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων, αλλά στα σχολικά γεύματα που παρέχουν σε συγκεκριμένο αριθμό σχολείων τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Οι σχολικές μονάδες που λαμβάνουν γεύματα ενδέχεται ωστόσο να αυξηθούν ή να τροποποιηθούν το επόμενο σχολικό έτος. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου συνεπάγεται ότι σ’ αυτές τις σχολικές μονάδες το υποχρεωτικό 30ωρο θα εφαρμόζεται σχεδόν καθημερινά!

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι, έτσι κι αλλιώς, κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση. Κανείς/καμιά λοιπόν δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου εφόσον ο σύλλογος διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.

Κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

Στο νέο νόμο(πολυνομοσχέδιο) ορίζονται τα κριτήρια συγχωνεύσεων, τα οποία, επί της ουσίας, αφορούν όλες τις συστεγαζόμενες ή συναυλιζόμενες σχολικές μονάδες που διασώθηκαν από τα προηγούμενα δύο σαρωτικά κύματα συγχωνεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Η αντιεκπαιδευτική επίθεση κλιμακώνεται:

Με τα μέτρα που προβλέπονται από το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο (κατάργηση διδακτικής ώρας σίτισης, προώθηση αξιολόγησης).

Με την προώθηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα του ν/σχ για τις «Νέες υποστηρικτικές δομές» (νέα συγκεντρωτική δομή εποπτείας, αξιολόγηση στελεχών και σχολικών μονάδων, αυτονομία σχολείων).

Με την πρόταση του ΙΕΠ για την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Με την παραπομπή στις καλένδες των αιτημάτων για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών

Με την προώθηση της αξιολόγησης στελεχών και σχολικών μονάδων ως πρώτο βήμα για την ατομική αξιολόγηση

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Με συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του πρωτοβάθμιου σωματείου μας (Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) και της Δ. Ο. Ε.Με τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. της Αττικής στις 22 Γενάρη 2018 στις 18:30 στα γραφεία της Δ. Ο. Ε. Με την ενημέρωση των σχολείων του Συλλόγου μας από τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου.Με νέα έκτακτη Γ. Σ. (ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου) για την αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύλλογος ΠΕ ΑμαρουσίουΓενική συνέλευση
Keywords
υπουργείο παιδείας, βουλη, απεργια, ψηφοφορία, αμκα, νέα, σχολεια, συγκεκριμένο, μνημονιο, συμμετοχή, δευτερα, συριζα, σταση εργασιας, απεργιες, μετρο, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, μνημονιο 3, αμκα μου, αξιολογηση, εχω αμκα, πολυνομοσχεδιο, βημα, εργασια, καθημερινη, υπουργείο παιδείας, ωρα, αγωγη, ασφαλιστικα ταμεια, βορα, γινεται, γραφεια, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δομη, εκπαιδευση, ενημερωση, επικοινωνια, ετος, ιδια, ιδιο, θυελλα, κυβερνηση, κυματα, ληψη, ρυθμιση, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, σωματειο, τμημα, ψηφοφορία, αγωνας, δικαιωματα, εφαρμογη, υπουργειο
Τυχαία Θέματα