Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Κινητοποιήσεις στο ΥΠΟΠΑΙΘ και στη Β Δ/νση ΠΕ Αθήνας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους ΚΑΛΗ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Η πρωτοφανής κατάσταση που επικρατεί τη φετινή σχολική χρονιά στην εκπαίδευση προδιαγράφει ότι τα σχολεία θα «λειτουργήσουν» με τεράστια προβλήματα και ελλείψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το σχολικό έτος ξεκινά σε λίγες ημέρες και για πρώτη φορά δεν θα έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής τουλάχιστον ως 30/9 μια και οι συνάδελφοι αναπληρωτές

καλέστηκαν να ξανακάνουν αιτήσεις, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός την ίδια στιγμή που το ΥΠΟΠΑΙΘ εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 23.000 κενά στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ …..ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!!

Οι χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό διαμορφώνουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Ειδικά στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας υπάρχουν δεκάδες κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ομαλή λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η πολιτική των Μνημονίων που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη ψήφο των υπόλοιπων κομμάτων της μνημονιακής συμπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), κόντρα και ενάντια στη θέληση και την ψήφο του ελληνικού λαού που διεκδικεί το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων, καθώς και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ οδηγούν κυριολεκτικά στην καρατόμηση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι κατευθύνσεις των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ θα ενταθούν στο χώρο της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί κάλυψη τώρα όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς. Κανείς συνάδελφος μας αναπληρωτής άνεργος. Ούτε ένα λεπτό αύξηση του ωραρίου. Μείωση του αριθμού των παιδιών στην τάξη.

Η μάχη αυτή δεν θα δοθεί μόνο για να μην γίνει πιο φθηνή η εργασία μας και για να μην μεγαλώσει η εκμετάλλευσή μας. Είναι μια μάχη για το μέλλον του σχολείου και της εργασίας, μια μάχη για τους νέους συναδέλφους, μια μάχη ενάντια στην ανεργία και την κινεζοποίηση των ζωών μας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα και συνολικά το εργατικό κίνημα θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα στήριξης του δημόσιου-δωρεάν σχολείου, τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ (επισυνάπτεται) ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η Δ/ΝΣΗ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ (σχολώντας τα παιδιά νωρίτερα) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΉΤΩΝ (ιδιαίτερα στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ).

Για οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας καλούμε τις/τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας να ενημερώνουν άμεσα το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε:

· Δευτέρα 7/9, Συμμετέχουμε στο Συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων, στις 19:00, στα γραφεία της ΔΟΕ

· Πέμπτη 10/9, κινητοποίηση στο ΥΠΟΠΑΙΘ, στις 12:00 (υπάρχει συνάντηση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ για τα προβλήματα των σχολείων και νηπιαγωγείων)

· Παρασκευή 11/9, Παράσταση διαμαρτυρίας στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας στις 12:00.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις παραπάνω δράσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Πληροφ. Καββαδία Φ. (6932628101) Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα