Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά - Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 31/3

Tweet

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 18:30 στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

H κυβέρνηση, σχεδιάζοντας να εδραιώσει φέτος την αξιολόγηση – χειραγώγηση – υποταγή των εκπ/κών, μέσω της αυτοαξιολόγησης,

είδε τα σχέδια της να ναυαγούν κάτω από τη σθεναρή αντίσταση της μαχόμενης εκπαίδευσης. Η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες συλλόγους διδασκόντων σε ολόκληρη τη χώρα, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων στελεχών του στα σεμινάρια της ντροπής από τους χιλιάδες μαχόμενους εκπ/κούς, το οδηγούν να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό και το δεσποτισμό! Ταυτόχρονα, μέσα από το υλικό που παρουσίασε το υπουργείο παιδείας στα σεμινάρια της ντροπής, αναδεικνύεται το εφιαλτικό τοπίο που προετοιμάζουν για την εκπαίδευση οι εισβολείς αξιολογητές, με τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης προς τους γονείς.

Δύο εγκύκλιοι, κύματα εκφοβισμού και αμέτρητη προπαγάνδα φαίνεται πως δεν έφτασαν για να κάμψουν την αντίστασή μας, να υποκλέψουν τη συναίνεσή μας. Μετά το σαρωτικό κύμα υπογραφών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών (τις 708 υπογραφές στο σύλλογό μας και τις 59.000 πανελλαδικά), την ακύρωση όλων των σεμιναρίων και των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλον οι σύλλογοι διδασκόντων αρνούνται να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, απονομιμοποιώντας πλήρως τα κυβερνητικά σχέδια. Σε κανένα σχολείο του συλλόγου μας δε συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των πρακτικών με πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία να έχουν ήδη συνεδριάσει και να έχουν πάρει αρνητικές αποφάσεις.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, που στήριξαν απόλυτα τη δράση του Συλλόγου και του εκπαιδευτικού κινήματος, που κατάφεραν ενωμένοι και συσπειρωμένοι να απονομιμοποιήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα, να μπλοκάρουν μέχρι σήμερα την προώθηση της αυτοαξιολόγησης και να καταγράψουν μια πρώτη και σημαντική νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης απέναντι στα σχέδια του επαγγελματικού της αφανισμού. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που η αυτοαξιολόγηση ναυάγησε στην πράξη, γιατί τίποτα από τα αρχικά σχέδια δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε τέτοιες χρονικές συνθήκες, η κυβέρνηση, ηττημένη, δείχνει το αδίστακτο και ολοκληρωτικό πρόσωπό της προχωρώντας στην έκδοση και τρίτης εγκυκλίου, με υπογραφή Αρβανιτόπουλου, με την οποία καταργεί τους συλλόγους διδασκόντων και διατάζει τους διευθυντές των σχολείων, εν είδη τελεσιγράφου, να ορίσουν με απόφασή τους τις ομάδες εργασίας και να «αναφέρουν» στο Υπουργείο για τις ενέργειές τους μέχρι τις 4 Απρίλη.

Αυτή η κατάπτυστη εγκύκλιος είναι η ομολογία ήττας και πανικού ενός Υπουργείου που δεν εξασφάλισε ίχνος αποδοχής των σχεδίων του από την εκπαιδευτική κοινότητα και προσπαθεί να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων ενάντια στην αυτοξιολόγηση και την αξιολόγηση. Είναι ο αυταρχικός παροξυσμός της αδίστακτης κυβέρνησης που καταργεί τώρα και τη δημοκρατία στα σχολεία και βάζει στο γύψο τα συλλογικά της όργανα για να υλοποιήσει το μεγάλο διωγμό στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι το αποκρουστικό πρόσωπο της ίδιας της αξιολόγησης και η απόδειξη πως αποτελεί κομβικό ζήτημα της πολιτικής των μνημονίων και η μάχη απέναντί της φέρνει το κίνημα μπροστά στην αδήριτη ανάγκη συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, για να προάγει νικηφόρα τα επεισόδια αντίστασης που εξελίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας απαντώντας με ενότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε σχολική μονάδα. Συσπειρωμένοι στο σύλλογό μας και στο εκπαιδευτικό κίνημα, χαράζουμε συλλογικά βήματα αντίστασης, που τα υπηρετούμε μαζικά και κλιμακώνουμε την πάλη μας μέχρι τη νίκη! Συντονισμένα και συλλογικά να απαντήσουμε στη νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών, απαιτώντας να πάρει πίσω το υπουργείο τις παράνομες εντολές και τα νέα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, μπροστά στην απόπειρα πραξικοπηματικής επιβολής της αυτοαξιολόγησης και φίμωσης των συλλόγων διδασκόντων, της ανάπτυξης των σχεδίων για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είναι επαχθέστερα των αρχικών, της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και του κινδύνου για διαθεσιμότητα και απόλυση χιλιάδων συναδέλφων (μέσω της «αξιολόγησης» που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση) θεωρεί ως αναγκαία απάντηση τη συνέχιση της μάχης με συνολική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και στόχο σε πρώτη φάση τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου και την κεντρική απεργιακή σύγκρουση το επόμενο διάστημα. Για το σκοπό αυτό καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. να οργανώσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες με Γ. Σ. σε κάθε πρωτοβάθμιο σύλλογο και Ολομέλειες προέδρων, τις επόμενες μέρες.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 18:30 στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου.

Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την καταγραφή των πρακτικών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας, γιατί αυτό αποτελεί δικαίωμα που το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε, ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κανείς σύλλογος διδασκόντων να μη συγκροτήσει, με νέα απόφασή του, ομάδες εργασίας, ιδιαίτερα τώρα που ο Υπουργός αποφάσισε να καταργήσει τα συλλογικά όργανα και να αναθέσει στους διευθυντές τον ορισμό τους. Σε αυτή την άθλια επιλογή κανείς σύλλογος διδασκόντων δεν πρέπει να προσφέρει νομιμοποίηση. Οι συλλογικές αποφάσεις σε κάθε σχολείο που λένε όχι στις ομάδες εργασίας αποτελούν μια δικαιωμένη και καταγεγραμμένη επιλογή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν την εγκύκλιο και να προχωρήσουν σε αναθέσεις, μέχρι να καθοριστεί τις επόμενες μέρες μια συντεταγμένη συλλογική πορεία, ενιαία και μαζική.

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/-ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων σε συνάντηση με το σύλλογο την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 19:00 στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου.

Προχωράμε σε μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην αξιολόγηση. Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής στο υπουργείο, ξεκινώντας από την Παρασκευή 28/3 , ώρα 13.00 καθώς και Σάββατο 29/3, και Κυριακή 30/3.

Σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο, παντού ! Η μάχη που δίνουμε αφορά τις ζωές μας και την εργασία μας, αφορά το δημόσιο σχολείο και το μέλλον του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Μαρούσι 27–3–2014

Αρ. Πρ.: 87

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

[email protected]

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου μας

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα