Σύλλογος ΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος": Ομόφωνες οι πρώτες αποφάσεις κατά της αυτοαξιολόγησης

Tweet

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος" ανακοίνωσε ότι πέντε Σύλλογοι Διδασκόντων στην περιοχή του πήραν ομόφωνη απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. Παρακάτω στο έγγραφο του Συλλόγου θα διαβάσετε και τα σχολεία που πήραν την απόφαση καθώς και τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για την αυτοαξιολόγηση και τους συλλόγους διδασκόντων.

επιμέλεια: alfavita.gr

Το

Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει τις πρώτες αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων σχολικών μονάδων της περιοχής μας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση

Τις τελευταίες ημέρες από τους πέντε Συλλόγους Διδασκόντων σχολικών μονάδων της περιοχής μας, που συνεδρίασαν για το θέμα της αυτοαξιολόγησης, και οι πέντε στο σύνολο τους πήραν ομόφωνες αποφάσεις ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και στη συγκρότηση "ομάδων εργασίας". Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τις αποφάσεις των συναδέλφων του

· 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων

· 3ου Δημ. Σχολείου Γέρακα

· 1ου Δημ. Σχολείου Γλυκών Νερών

· 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης

· Ειδικού Σχολείου Παμμακάριστου .

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και παρά την παραπληροφόρηση σε κανένα από τα σχολεία του συλλόγου μας δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στις πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν την παιδαγωγική και δημοκρατική ελευθερία στα σχολεία μας, μαυρίζοντας ταυτόχρονα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις πιέσεις και κλείνουμε τα αυτιά στην παραπληροφόρηση που μοναδικό στόχο έχει να κάμψει το ηθικό μας, να μας διαιρέσει και να καλλιεργήσει κλίμα ηττοπάθειας, έτσι ώστε να συναινέσουμε στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης.

Ορισμένοι σύμβουλοι με τις οδηγίες τους και ελάχιστοι Διευθυντές σχολείων επιδεικνύουν "υπερβάλλοντα ζήλο" στοχεύοντας στη με κάθε μέσο συγκρότηση ομάδων εργασίας, καταπατώντας και παραβιάζοντας ακόμη και το γράμμα της εγκυκλίου που δίνει τη δυνατότητα στο σύλλογο διδασκόντων να αποφασίζει.

Οι απειλές που εκτοξεύονται «περί υποχρεωτικότητας» των ομάδων, περί της υποχρεωτικής καταγραφής των απόψεων στα πρακτικά, περί πειθαρχικών ποινών, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, της άρνησης από μέρους τους να επιτρέψουν στα μέλη των συλλόγων τους να ψηφίσουν φτάνοντας μέχρι του σημείου να απομονώνουν και να εκφοβίζουν συναδέλφους, είναι ανεπίτρεπτες και δεν έχουν καμία σχέση με Διευθυντές που θέλουν με το ρόλο τους να ασκούν διοίκηση για το συμφέρον του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ούτε έχει σχέση με συμβούλους που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σαν παιδαγωγική και εκπαιδευτική προσφορά. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν εκπορεύεται ούτε και από την ισχύουσα εκπαιδευτική διαδικασία, αντίθετα ταυτίζεται με το μελλοντικό στυγνό ρόλο του αξιολογητή που προορίζει η κυβέρνηση για τους Διευθυντές και τους συμβούλους προετοιμάζοντας τους για αυτόν.

Καλούμε τους συναδέλφους Δ/ντές και Σχολικούς Συμβούλους να συνταχθούν με τις αποφάσεις του συλλόγου και του κλάδου μας και να μην ξεχνούν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Ο εχθρός είναι απέναντι και είναι η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση των μόνιμων διορισμών, την έμμεση απόλυση των συναδέλφων αναπληρωτών, την οικονομική εξαθλίωσή μας, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, την επιβάρυνση του έργου των εκπαιδευτικών με επιπλέον υποχρεώσεις γραφειοκρατικού τύπου, την αγνόηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος και τόσα άλλα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν στο Υπουργείο την απάντηση που πρέπει.

Ακολουθούμε το παράδειγμα των πρώτων αποφάσεων των συναδέλφων μας

Συνεχίζουμε δυνατά , αγωνιστικά, αποφασιστικά

Κανένα σχολείο να μην δεχτεί ενδοσχολική επιμόρφωση για την αυτοαξιολόγηση.

Κανένας εθελοντής σε ομάδα εργασίας.

Μαζικά με συνεδριάσεις, πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων το επόμενο χρονικό διάστημα να μη συγκροτήσουμε ομάδες εργασίας.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε, η αξιολόγηση – απόλυση δε θα περάσει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα