Σύλλογος ΠΕ Αγ. Δημητρίου: Ψήφισμα ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου

ΑνακοινώσειςΣύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. ΔημητρίουΔωριέων και Κατσίμπα17343, Αγ. Δημήτριος τηλ. 6977013175 Άγ. Δημήτριος, 11/07/2013 Προς:ΔΟΕ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ψήφισμα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις

και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταργεί 52 ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης και πετάει στο δρόμο 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς, αφήνοντας ταυτόχρονα στον αέρα πανελλαδικά περισσότερους από 20.000 μαθητές! Ο ακρωτηριασμός της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης, που προχθές εξαγγέλθηκε, έχει ως μοναδικό στόχο να τροφοδοτήσει με πελατεία την αγορά των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Παράλληλα απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας-σχολικούς φύλακες και δημοτική αστυνομία για αρχή!, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά!

Ένα πρόγραμμα που έχει δύο βασικούς στόχους:

● Να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά

● Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.

Η επίθεση αυτή στο Δημόσιο τομέα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του συστήματος που επιβάλει στους εργαζόμενους και στη νεολαία συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Αυτή η πολιτική κατεδαφίζει ότι έχει μείνει από το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο και απέναντι της χρειάζεται να υψωθεί επιτέλους ένας φραγμός.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα να στηρίξει όλες τις αγωνιστικές δράσεις με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών του μνημονίου.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Σταματάκης Θοδωρής Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αγ. Δημητρίουαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα