Σύλλογος δ/ν Ν. Χανίων: Κήρυξη στάσεων εργασίας για κάλυψη συναδέλφων που υποχρεούνται σε υπερωρίες

Ανακοινώσεις

Χανιά, 8-4-2013

ΘΕΜΑ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΧΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Χανίων κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για τις ώρες που υποχρεώνονται συνάδελφοι σε υπερωρίες από τη Διοίκηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών και σε όποιο άλλο σχολείο επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο.

Υπενθυμίζουμε ότι για

το θέμα έχει πάρει θέση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το κείμενό του για τα Εργασιακά Δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καλύπτοντας με συνεχείς στάσεις εργασίας όσους συναδέλφους υποχρεώνονται σε υπερωρίες. Οι στάσεις εργασίας που κηρύσσει το ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου αφορούν τις υποχρεωτικές υπερωρίες.

Η απόφαση αυτή του Συλλόγου και της ΔΟΕ έρχεται να αναδείξει την ανάγκη χιλιάδων διορισμών για την κάλυψη των κενών που ακόμη και σήμερα υπάρχουν στα σχολεία, τόσο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς όσο και σε ειδικότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφοι δάσκαλοι σε 12/θέσια σχολεία καλούνται με υποχρεωτικές υπερωρίες να αναλάβουν το μάθημα της Μουσικής, μιας και ελάχιστοι Μουσικοί εργάζονται ως μόνιμοι, ενώ φέτος, με τις άγριες περικοπές και τη λιτότητα των μνημονίων και της τρόικας, για πρώτη φορά δε διορίστηκαν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι συνάδελφοι Μουσικοί που εργάζονταν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω από μια δεκαετία!

Καλούμε την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα τις ανάγκες σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Να μην επιτρέψουμε στην τρόικα και τα μνημόνια να γυρίσουν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία της χώρας μας στις εποχές πριν τη δεκαετία του ’80, σαράντα χρόνια πίσω, όταν δεν υπήρχαν ειδικότητες και όλα τα μαθήματα τα έκανε ο δάσκαλος, όταν δεν υπήρχε κατοχυρωμένο ωράριο, όταν ο επιθεωρητής κι η αξιολόγηση ήταν ο φόβος κι ο τρόμος του δασκάλου κι υπήρχε απόλυτη κυριαρχία του κομματικού κράτους που με αυτό τον τρόπο μετέθετε εκπαιδευτικούς, περιέκοπτε μισθούς κι απόλυε εκπαιδευτικούς για πολιτικούς λόγους. Οι αλήστου μνήμης αυτές εποχές πρέπει να παραμείνουν στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φώτης Ποντικάκης Αθανάσιος Σακελλαρίδης

Tags: Σύλλογος δ/ν Χανίωνυπερωρίεςστάση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα