Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ – ΣΕΚ Πολυγύρου: Επιστολή διαμαρτυρίας

Tweet

Πολύγυρος, 11/11/2013

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και την έντονη διαμαρτυρία μας, για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ξαφνική και απαράδεκτη κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας των ΕΠΑΛ και η απομάκρυνση τριών μονίμων συναδέλφων εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι αυτοί επί σειρά ετών υπηρέτησαν στον τομέα αυτό, συμβάλλοντας καθοριστικά στη

μόρφωση, την καλλιέργεια και στην εισαγωγή των μαθητών μας σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι ότι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του τρίτου μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και δεδομένου ότι δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί της ειδικότητας του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στο σχολείο μας

οι μαθητές της Γ τάξης του τομέα υγείας και πρόνοιας

να χάνουν κάθε εβδομάδα 21 από τις 35 διδακτικές ώρες

και συνολικά σχεδόν διακόσιες (200) διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Επίσης η έλλειψη καθηγητών προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου με συνέπεια τη γενικότερη αναστάτωση των μαθητών και αποτελεί αιτία για τις συνεχιζόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις.

Οι μαθητές μας, στην πιο καίρια φάση του επαγγελματικού μέλλοντός τους, στερούνται του βασικού δικαιώματος της μάθησης και της εκπαίδευσης από τους καθηγητές τους, της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Τα όνειρα τους καταστρέφονται και αντικαθίστανται από την ανασφάλεια, την αμφιβολία και την αγωνία αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη Γ' Λυκείου και αν το χρονικό διάστημα που απομένει είναι ικανό ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας που τόσο απερίσκεπτα διαπραγματεύτηκε το μέλλον των παιδιών μας και τα οδήγησε σήμερα σ' αυτό το σημείο, είναι υποχρεωμένη να δώσει αμεσότατα λύση!

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών ώστε οι μαθητές να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τη Γ' τάξη της ειδικότητας βοηθών βρεφονηπιοκόμων προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις και να διεκδικήσουν μια θέση σε κάποιο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Διεκδικούμε την επαναφορά των συν-αδέλφων εκπαιδευτικών στο σχολείο μας γιατί θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό έργο ολοκληρώνεται μέσα από την άριστη διαπροσωπική σχέση και το κλίμα εμπιστοσύνης εκπαιδευτικού - μαθητή, ώστε η εκπαίδευση των παιδιών μας να είναι πλήρης και ουσιαστική.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛΣΕΚ Πολυγύρου

Tags: επιστολή διαμαρτυρίαςσύλλογος διδασκόντων ΕΠΑΛ-ΣΕΚ Πολυγύρου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα