Σύλλογοι ΠΕ Γ Αθήνας: Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε στις 4/9

Tweet

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4-9-2014 δυναμική κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε της Γ΄Αθήνας στη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αττικής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι/ισσες από τους συλλόγους: Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου-Καματερού. Στη συνάντηση με την Προϊσταμένη τα Δ.Σ ξεκαθάρισαν ότι:

- Για άλλη μια χρονιά ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο ξηλώματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε εργασιακού δικαιώματος που απορρέει από αυτή! Σε απόλυτη ταύτιση με την ΕΕ και το ΔΝΤ,

κονιορτοποιούν τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών για να ικανοποιήσουν τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής με ακραία λιτότητα. Είναι απολύτως φανερό ότι η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διάλεξαν τον τρόπο για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η πολιτική των μηδενικών διορισμών και της διόγκωσης της ανεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο 137359/Γ1/2-9-2014, μετακινεί τους δασκάλους από τα 1.350 Ολοήμερα Δημοτικά ΕΑΕΠ για να καλύψει, όπως όπως, μέρος από τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου ενώ ταυτόχρονα, αποψιλώνεται το κλασικό ολοήμερο καθώς απομένει πια μόνο ένας δάσκαλος να φροντίζει όλα τα παιδιά που έχουν εγγραφεί!!! Επίσης στα Τμήματα Ένταξης δεν επιτρέπει αποσπάσεις δασκάλων με πτυχίο Ειδικής Αγωγής με πρόσχημα την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΣΠΑ. Πέρυσι δεκάδες Τμήματα δεν λειτούργησαν και συνάδελφοί μας, με οργανική θέση, μετακινήθηκαν εκτός Γ΄ΠΥΣΠΕ!!!

- Αυτές οι αποφάσεις ανατρέπουν τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του ΠΥΣΠΕ Γ ́ Αθήνας, που είχε τη δυνατότητα να καλύψει με δασκάλους όλα τα ολοήμερα και δημιουργεί τεχνητό πλεόνασμα δασκάλων στη Γ' Αθήνας. Οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν υποχρεωτικά εντός ή και εκτός ΠΥΣΠΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση σε μια περίοδο που έχουν πληγεί εργασιακά και οικονομικά. Όπως και πέρυσι η μετακίνηση αυτή θα προκαλέσει ολική αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων και αλυσιδωτές αντιδράσεις. Θα υπολειτουργούν τα ολοήμερα, θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές στη θέση των μετακινούμενων, θα καλύπτονται τα κενά με συγχωνεύσεις κλπ. Δηλαδή η εγκύκλιος τινάζει στον αέρα τη σχολική χρονιά πριν ακόμα ξεκινήσει!!! Η κάλυψη των κενών με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς. Θυμίζουμε απλώς ότι η "εγκύκλιος Λοβέρδου" είναι παντελώς παράνομη και ότι οι περσινές, αυθαίρετες, υποχρεωτικές μετακινήσεις των "υπεράριθμων" βρίσκονται στα δικαστήρια.

Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε:

- Να αποσυρθεί τώρα η παράνομη "εγκύκλιος Λοβέρδου". Να μην κλείσει κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο. Να μη μετακινηθεί κανένας δάσκαλος.

- Να γίνουν τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Απαιτούμε 15 μαθητές ανά τμήμα στο νηπιαγωγείο και στις Α και Β τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Γ΄Αθήνας θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση. Σε περίπτωση όπου η Γ΄Δ/νση θελήσει να εφαρμόσει την παράνομη εγκύκλιο και επιχειρήσει να συνεδριάσει για να καταρτίσει τον κατάλογο με το ονόματα των "υπεράριθμων" οι Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν νέα δυναμική συγκέντρωση στα γραφεία της Γ΄Δ/νσης. Για την ημέρα και την ώρα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση των Συλλόγων.

Είμαστε αποφασισμένοι. Δε θα επιτρέψουμε να μετακινηθεί κανένας συνάδελφος μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε:

Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου-Καματερού "Δ. Γληνός"

Tags: Σύλλογοι ΠΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα