Σύλλογοι γονέων ΠΕ Ανδρου: Καταγγελία για το Myschool‏

Tweet

Άνδρος, 24/11/2013 Προς: 1. Ανωτ. Συνομοσπονδία
Γονέων και Κηδεμόνων
Ελλάδας
2. Υπουργείο Παιδείας
3. Δ/νση Πρωτοβάθμιας
Εκπ/σης Κυκλάδων
4. Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης
Ν.Αιγαίου
5. Συνήγορος του Πολίτη
6. ΔΟΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με έκπληξη και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας προωθεί ένα

νέο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, το επονομαζόμενο mySchool , μέσα στο οποίο γίνεται λεπτομερής καταγραφή προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Στο νέο αυτό σύστημα θα καταγράφονται πληροφορίες από τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών και των οικογενειών τους, οι ποινές και οι απουσίες , μέχρι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τυχόν μαθησιακά προβλήματα και παθήσεις, όπως ο αυτισμός.

Αναρωτιόμαστε τι τα χρειάζεται το Υπουργείο όλα αυτά. Γιατί πρέπει να υπάρχει κεντρική ηλεκτρονική καταγραφή προσωπικών δεδομένων τέτοιου εύρους, ιδιαίτερα γνωρίζοντας τους κινδύνους διαρροής του περιεχόμενου τέτοιων συστημάτων.

Θεωρούμε ότι η κεντρική καταγραφή της φοίτησης των μαθητών (επίδοση, έλεγχοι, απολυτήρια, μετακινήσεις, ποινές κτλ. ) καθώς επίσης και η καταγραφή προβλημάτων και παθήσεων, σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά ακολουθούν τον μαθητή για πάντα, μέσα από μια σταθερή βάση δεδομένων, οδηγώντας στη δυνητική στοχοποίησή του μελλοντικά στην αγορά εργασίας ή σε άλλες πτυχές της εργασιακής και κοινωνικής του ζωής.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα είδος «φακελώματος» που δεν εξυπηρετεί κανένα παιδαγωγικό στόχο, αντιθέτως απειλεί άμεσα το δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών του δεδομένων, όπως ορίζει το άρθρο 9Α του Συντάγματος .

Οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της Άνδρου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία μας προς κάθε προσπάθεια κεντρικής καταγραφής των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας , διατηρούμε το δικαίωμα προστασίας τους με κάθε νόμιμο μέσο, και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αρνούμαστε την ανωτέρω καταγραφή.

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Γαυρίου, Δ.Σ. Μπατσίου, Δ.Σ. Χώρας, Δ.Σ. Μεσαριάς, Δ.Σ. Κορθίου

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων : Γαυρίου, Μπατσίου, Χώρας, Κορθίου

Tags: σύλλογοι γονέων ΠΕ ΑνδρουmySchool Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα