Συμπλήρωση ωραρίου – Λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Λέσβου

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου με δύο ανακοινώσεις (αρ.πρ. 13/29-05-2017 και αρ.πρ. 16/04-09-2017) είχε ζητήσει από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου να γίνονται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με απόλυτη διαφάνεια και έγκαιρα (πίνακες με μόρια εκπαιδευτικών, κενά - πλεονάσματα με ώρες ανά ειδικότητα και σχολείο).

Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να αναφερθούμε στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Λέσβου και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η συμπλήρωση του ωραρίου.

Το ΠΥΣΔΕ Λέσβου δεν ανακοίνωσε κανέναν πίνακα με λειτουργικά κενά, πόσο μάλιστα αναλυτική παρουσίαση σε ώρες, αλλά προχώρησε σε τοποθετήσεις συναδέλφων χωρίς να τους ζητηθεί δήλωση προτίμησης. Καμία διαφάνεια στη συγκεκριμένη διαδικασία και όλα γίνονται με προφορικές εντολές. Είναι εύλογο να δημιουργείται στους συναδέλφους αίσθημα αδικίας και υπόνοιες για άνιση μεταχείριση.

Τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική σε ένα σχολείο και δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους, προηγούνται στις τοποθετήσεις σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή που έχουν πάρει απόσπαση ή που είναι αναπληρωτές.

Καλούμε άμεσα το ΠΥΣΔΕ Λέσβου να τηρήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται. Ζητάμε να πραγματοποιηθεί η συμπλήρωση του ωραρίου, αφού ανακοινωθούν αναλυτικά τα κενά που υπάρχουν (ώρες και ειδικότητα ανά σχολείο) και αφού καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί δηλώσεις προτίμησης.

ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου ΕυστρατίουΠΥΣΔΕ ΛέσβουΛειτουργικά κενά
Keywords
Τυχαία Θέματα