Στους 30 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 90 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς στην Μαριούπολη της Ουκρανίας το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών. Το Κίεβο -όπως ήταν αναμενόμενο- κατηγόρησε τους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες και τον ρωσικό στρατό.

Η υπό κυβερνητικό έλεγχο Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα, βρίσκεται σε έναν παραλιακό δρόμο που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα και φθάνει στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Αξιωματούχοι δήλωσαν

αρχικά πως φιλορώσοι αυτονομιστές εξαπέλυσαν επίθεση με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ σε κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης και λίγες ώρες αργότερα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή, ανακοίνωσαν πως οι βομβαρδισμοί έγιναν από δύο σημεία τα οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Βάσει της ανάλυσης των πληγμάτων, οι ρουκέτες Γκραντ εβλήθησαν από τα βορειοδυτικά, από την περιοχή Οκτιάμπρ, και οι ρουκέτες Ουραγκάν από τα ανατολικά, από την περιοχή Ζαϊτσένκο (...). Αμφότερες οι περιοχές αυτές ελέγχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα το Σάββατο το βράδυ, επισημαίνοντας ότι οι ρουκέτες αυτές έπληξαν μια περιοχή που απέχει περίπου 400 μέτρα από ένα στρατόπεδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Παρ'όλα αυτά, οι αυτονομιστές του Ντόνετσκ υποστηρίζουν πως δεν άνοιξαν πυρ κατά της Μαριούπολης.

Tags: ΟυκρανίαΜαριούποληνεκροί
Keywords
Τυχαία Θέματα